SPORT I VRHUNSKA KULTURA

Evo kako su balerine i hokejaši Medveščaka spojili - nespojivo

10.11.2015 u 10:32

  • +8

Hokejaši Medveščaka i balerine Hrvatskog narodnog kazališta

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Igor Šoban / Ivana Kaurloto

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka i balerine Hrvatskog narodnog kazališta ostvarili suradnju kojom potvrđuju kako sport i kultura mogu biti savršen par. Fotografije u prilogu govore više od riječi...

Nakon što su kratkim video trailerom nedavno uzburkali maštu ne samo ljubitelja sporta i hokeja, već i kulturne scene Zagreba i Hrvatske, hokejaši Medveščaka i balerine Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu konačno su odlučili u cijelosti otkriti javnosti svoj video i priču koja donosi jedinstven spoj sporta i kulture.

Kako bi pokazali da sport može biti važan dio kulture te da kultura može pridonijeti oplemenjivanju profesionalnog sporta igrači Medveščaka i balerine HNK-a zamijenili su uloge i spojili naizgled nespojivo. A kako je za vrhunski uspjeh potrebno mnogo odricanja, sati vježbanja, usavršavanja i prolivenog znoja, hokejši i balerine zamjenili su uloge i na jedan dan promjenili svoje profesije i odlučili sve to zabilježiti kamerom.

Tako su na zanimljiv i atraktivan način željeli skrenuti pažnju javnosti na mnoga zajednička obilježja koja povezuju kulturu i sportu, obilježja koja ih oboje čine privlačnima publici te na jedinstven način promovirati veliku suradnju kultnih zagrebačkih institucija.

U prilogu pogledajte video na kojem se vidi kako sport i kultura mogu biti savršen par.