SVE ZA LOVU

Evo kako kupiti dobrog nogometnog suca

16.02.2017 u 18:08

Bionic
Reading

Jedan od najbolji europskih nogometnih sudaca Englez Mark Clattenburg (41) šokirao je 'otočku' javnost' odlukom da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji kao šef tamošnje sudačke organizacije...

Kako prenose britanski mediji Clattenburg je razočaran zbog posljednjih medijskih kritika njegova suđenja zbog čega je odlučio prihvatiti sjajnu ponudu iz Saudijske Arabije.

'Jednostavno se umorio zbog stalnih preispitivanja njegovih odluka', kazao je jedan njegov prijatelj.

Prije nekoliko mjeseci zvali su ga i Amerikanci, no tada je odbio ponudu.

Nagađa se kako će 41-godišnji Englez iz Consetta napustiti domovinu do konca veljače.

Clattenburg je u posljednjih 12 mjeseci sudio finale Europskog prvenstva u Francuskoj između Portugala i Francuske, finale Lige prvaka između Real Madrida i Atletico Madrida, te finale FA kupa između Manchester Uniteda i Crystal Palacea. Prije tri godine je sudio europski Superkup, a 2012. je vodio finalni ogled na Olimpijskim igrama u Londonu.

Suci u Premiershipu godišnje zarade oko 65.000 funti, plus 1.000 funti po utakmici. Većina godinu završi sa zaradom od najmanje 100.000 funti. Clattenburg će u Saudijskoj Arabiji biti šef sudačke organizacije, a njegovi prihodi bit će nekoliko puta veći.

'Novac nikada nije bio glavni motiv zašto se bavim suđenje', kazao je jednom prilikom Clattenburg.

Engleska sudačka organizacija (PGMOL) je Clattenburgu poželjela sreću na novom poslu.

'Clattenburg se posljednjih godina razvio u jednog od najboljih sudaca. Postavio je visoke sudačke standarde i bio je inspiracija mnogim sucima. Želimo mu sreću na novom poslu', poručili su iz PGMOL-a.