euforični maminjo

Evo kako je Zdravko Mamić doživio povijesni uspjeh hrvatskih klubova u Europi

04.08.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Rijeka, Dinamo, Hajduk i Osijek izborili su plasman u doigravanje Lige prvaka i Europske lige. Taj je uspjeh na sebi svojstven način prokomentirao i 'gazda' hrvatskog nogometa Zdravko Mamić, a čestitkama se pridružio i predsjednik HNS-a Davor Šuker...

'3. 8. 2017. bit će upisan zlatnim slovima u povijest hrvatskog nogometa! Četiri hrvatska nogometna kluba izborila su playoff europskih natjecanja i pokazali su da hrvatski nogomet nije močvara nego hrvatska nogometna oluja koja je 'poharala' Europu!', napisao je na svom Facebook profilu Zdravko Mamić i nastavio:

'Od srca čestitam GNK Dinamo Zagreb, NK Rijeka, NK Osijek i HNK Hajduk Split, a sada odoh u dugu norvešku noć proslaviti ovaj povijesni uspjeh! Živjela Hrvatska! #ZajednoSmoHrvatska.'

Čestitkama se pridružio i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

'Čestitam našoj 'četvorci' na sjajnim postignućima, ovo je briljantan rezultat, rezultat za pamćenje! Trebamo biti uistinu ponosni na ove uspjehe, nikada nismo imali četiri kluba u play-offu europskih natjecanja. Svi zaslužuju pohvale, od igrača preko struke do rukovodstva klubova - bravo za svakoga tko je dao doprinos ovakvim rezultatima', kazao je Šuker i dodao:

'Tri puna stadiona ovoga tjedna i radost koju smo vidjeli na tim tribinama svjedoče koliko Hrvati vole nogomet, koliko građanima znače nogometni uspjesi njihovog kluba, i kolika je vrijednost hrvatskog klupskog nogometa. Svjedoci smo jedne nogometne euforije kojoj svoj značajan obol daju i mediji i navijači stvarajući pozitivnu atmosferu - sada se jasno vidi što to znači za igrače na terenu. Sretno našim klubovima na ždrijebu u Nyonu i u sljedećem pretkolu - prema onome što su do sada pokazali, za nikoga nije nedostižna ni grupna faza natjecanja. Nastavimo sanjati!