REAKCIJE IZ VARAŽDINA

Evo kako je remi s Austrijancima objasnio Igor Bišćan; izbornik 'mladih' priznao je ono što smo svi vidjeli: Nije bilo previše ljepote

25.03.2022 u 21:08

Bionic
Reading

Igor Bišćan, izbornik Hrvatske U-21, ponudio je svoje viđenje dvoboja s Austrijom, u kojemu nije bilo pobjednika, niti pogodaka

Mladi Vatreni nastavili su svoj put prema Europskom prvenstvu domaćim remijem s Austrijancima, nakon šest pobjeda u prvih šest kvalifikacijskih utakmica.

'Utakmica je bila tvrda, žilava, organizirana s obje strane. Momčadi su imale jasne planove, a Austrija je pokazala da je ozbiljna momčad. Nije bilo previše ljepote, a kada se činilo da smo blizu pogotka, dogodio nam se crveni karton i naposljetku smo čuvali ovaj nepopularni rezultat. Ipak, s ovim bodom nismo u lošijoj poziciji, mogli bismo i nakon osam utakmica imati dobru situaciju', sažeo je izbornik Igor Bišćan po završetku susreta', a prenosi Hrvatski nogometni savez.

'Nismo nastavili niz, ali čestitam dečkima, odigrali su stvarno ozbiljno i Austrija nam nije stvorila gotovo niti jednu šansu. Pokazali su karakter, ozbiljnost, kvalitetu i zadovoljan sam ovim bodom', dodao je.

Hrvatska - Austrija 0:0 (izjava - Igor Bišćan) Izvor: tportal.hr / Autor: HNS

U utorak će u Varaždinu snage odmjeriti s Finskom.

'Teško je procijeniti kako će igrati Finska, no oni će neopterećeni rezultatom biti otvoreniji za igru, a i mi ćemo biti drugačije postavljeni. Bit će zanimljivo. Finskoj ne smijemo ništa dopustiti, no mi smo čvrsti i u stanju prilagoditi se, kao danas, kada nije trebalo nikamo juriti. Vjerujem da će dečki, koji su dobra momčad, pobijediti Finsku i približiti se našem glavnom cilju', zaključio je Bišćan.

Hrvatska - Austrija 0:0 (izjava - Antonio Marin) Izvor: tportal.hr / Autor: HNS
  • +6
Hrvatska - Austrija, kvalifikacije za EURO 2023 za U21 reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX