UZBUDLJIV BOLID

Evo kako izgleda nova Kimijeva igračka za 2013. godinu!

28.01.2013 u 23:45

Bionic
Reading

Ekipa Lotusa u Enstoneu je prva od F1 momčadi predstavila svoj novi E21 bolid za nadolazeću sezonu.

Auto je predstavljen javnosti putem službenog YouTube kanala momčadi. Velikih iznenađenja na njemu nema, sličan je prošlogodišnjem, ima stepenasti nos i čini nam se nešto bolji izbor boja, pa se može reći da će Kimi Raikkonen i Romain Grosjean voziti prilično lijep bolid.

'Mogu vam garantirati da smo mnogo napravili. Cijela ekipa je radila srcem i dušom na njemu dugo vremena. Lijepo je što smo ga prvi lansirali. Puno je još posla na njemu, ali to će biti uzbudljiv bolid,' izjavio je tehnički direktor James Allison pa dodao:

'Pravila su u 2013. godini prilično slična prošlogodišnjima pa možete očekivati dosta sličnosti bolida. No u Formuli 1 sve je u detajima i oni donose brzinu. Puno je novih ideja i koncepata koje smo razvijali kroz godine.'

Podsjetimo, prošle sezone Lotus je završio četvrti u poretku konstruktora, ispred Mercedesa i puno bliže velikoj trojki na vrhu u odnosu na dvije prethodne godine.

'Pokušat ćemo se boriti za pobjede. Treće mjesto je najmanje što želimo ove godine. Želimo nastaviti gdje smo stali prošle godine. Svi u Enstoneu se želimo poboljšati,' kaže šef momčadi Eric Boullier