JOŠ JAČI NA DANCE

Evo kako će Šprem pomoći u rušenju Danaca

23.01.2014 u 20:12

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak od 21 sat igrat će polufinale Eura, a na putu prema finalu stajat će joj domaćin, ali i najveći favorit turnira - Danska

Iako je Lovro Šprem bio na širem popisu izbornika Goluže te s njega otpao uoči Eura, očito je da hrvatski rukomet bez pomoći Špremovih ne može. Stariji od braće, Goran, bio je dugogodišnji igrač Červarove momčadi, sudjelovao u osvajanjima brojnih medalja, a sada je rukometnoj reprezentaciji - logistička potpora.

Šprem je djelatnik turističke agencije Uniline.hr, koja se bavi i organizacijom sportskih putovanja, a u čijem se aranžmanu može popratiti i završnica ovog Eura.

'Velika nam je gužva, zovu brojni zainteresirani za odlazak na put. Znamo da će u dvorani biti teško nadglasati 14.000 Danaca, ali znamo i koliko naši navijači znaju biti glasni to jest da se neće predavati', rekao je Šprem stariji, koji se osvrnuo i na samu igru.

'Moramo biti najjači u onom dijelu u kojem su i Danci izuzetno snažni, a to je igra u obrani. Oni iz takve obrane organiziraju brze kontre i polukontre i možda su u tome najbolji na svijetu. Dakle, ključ će biti obrane, dobri vratari...'

Danci će imati i veliku prednost, baš kao i Srbi u Beogradu prije dvije godine, jer igraju pred svojim navijačima.

'Tako je, ali mi bismo morali ostati hladne glave, igrati na dugi napad i što ćemo ih duže držati u egalu, to su nam izgledi veći. Moramo smiriti njihovu igru u napadu, te raditi što manje tehničkih grešaka. Čak i u utakmici s Francuzima, od kojih smo izgubili, imali smo dobrih faza. Sada takve  faze trebamo imati puno dulje. Za naš napad nema puno mudrosti: vanjska linija uz Duvnjaka mora biti raspoložena, sa što većim postotkom preciznosti. Vjerujem da bismo mogli napraviti iznenađenje', zaključio je Šprem.