inter na maksimiru

Evo gdje možete gledati utakmice MAXtv Prve lige; Lokomotiva na Rujevici igra za Dinamo...

04.03.2017 u 11:58

Bionic
Reading

Subotnji program MAXtv Prve lige na Maksimiru otvaraju Dinamo i Inter (Arenasport 3, 15 sati), dok Rijeka na Rujevici dočekuje Lokomotivu (Arenasport 3, 17 sati)

Cijela nogometna i ne samo nogometna Hrvatska, zgrožena je prošlonedjeljnim događanjima u Vinkovcima, kada je Dinamu poklonjen jedanaesterac u 89. minuti iz kojeg je Armin Hodžić postigao pobjednički gol. Njime je Dinamo ostao na šest bodova zaostatka za vodećom Rijekom, ali sudačka pomoć i sramota pratit će ga još jače nego prethodnih godina.

Danas u prvenstvu 'modri' dočekuju Inter, koji je na Maksimiru zadnji put pobijedio davne 1993. godine.

'Naš cilj je iz dvoboja u dvoboj dizati kvalitetu igre, želimo to konstantno raditi te izgledati sve bolje. Nadam se da ćemo biti bolji za barem 20 posto nego u prošloj utakmici. Ne u odnosu na Cibaliju, već na Split. Znam da neće biti lako, ali vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i uzeti sva tri boda', kaže trener Dinama Ivajlo Petev, koji ne može računati na čak šestoricu igrača - zbog ozljeda nema Soudanija, Sigalija, Matela, Kneževića, Benkovića i Henriqueza. U prve dvije ovosezonske utakmice u MAXtv Prvoj ligi Dinamo je Intera svladao s minimalnih 1:0.

'Inter je dobra momčad, ali Dinamo ima još dosta prodora za napredak i to trebamo danas pokazati', zaključio je Petev, a vjerojatno će dva zimska pojačanja, Brazilci Sammir i Guilherme, krenuti od prve minute.

Zaprešićki Inter je u prošlom kolu ugostio Rijeku i izgubio 1:2, a stoper Filipović je autogolom bio tragičar. No nije loše odigrala momčad Samira Toplaka, ali konstantni je problem oko golgetera, koji nije lako riješiti. U Maksimir gosti dolaze bez velikog pritiska, a budu li motivirani kao protiv Rijeke, možda bi opet mogli pružiti dobar otpor Dinamu.

'Protiv Rijeke se razlika u kvaliteti vidjela, a kada smo u nastavku rano primili gol, teško je protiv takve momčadi loviti rezultat. Čeka nas slična utakmica s Dinamom, a ja sam optimist kao i uvijek. Međutim, Dinamo ima drugačiju fizionomiju, tako da ako budemo hrabri, imamo dobre šanse', smatra trener Intera Samir Toplak, koji vidi dosta manjkavosti u igri domaćina.

'Ne želim ocjenjivati rad kolege Peteva jer nisam upoznat sa situacijom na treninzima, nego konstatiram, nakon što sam gledao utakmice sa Splitom, Cibalijom i Belupom, da se kod Dinama jednostavno ne vidi ideja u fazi napada, zbilja je ne vidim. Individualno rješavaju utakmice, a ako im se otvori kao protiv Splita, onda može svatko nastradati. Mi smo od njih gubili s golom razlike, a nedostajao nam je taj završni udarac. Oni su utakmice protiv nas odrađivali na individualnu kvalitetu', kaže Toplak i zaključuje:

'Ne želim nikoga podcjenjivati, ali Dinamo kupi nekog igrača za tri milijuna, a meni na istoj poziciji igra dečko za 1.800 kuna, koji je došao iz županijske lige. Mi moramo biti koncentrirani svih 90 minuta, biti dobri u tranziciji, prvi pas mora biti brz i točan. Ispucavati lopte i čekati hoće li Dinamo zabiti ili ne, to nije moja ideja i to ne nalikuje Interu koji želim gledati. Modri imaju određene probleme u povratnoj trci i tu trebamo tražiti svoju priliku.'

U drugoj današnjoj utakmici vodeća Rijeka na Rujevici dočekuje Lokomotivu protiv koje ima deset uzastopnih pobjeda. Protiv Osijeka je Gavranović zabio hat-trick, a o formi Andrijaševića, Mišića, Gorgona i ostalih ne treba više previše elaborirati, kada igraju sjajno.

'Moja je momčad sposobna ići još više naprijed, ali...' kaže Kek i upozorava uoči Lokomotive:

'Izuzetno su dobro izgledali protiv Osijeka i to je za nas upozorenje, ali prije svega razmišljamo o našoj momčadi, kako se pripremiti i pronaći igrače koji će izdržati ritam. Ciljevi i motiv su jasni, a uvjeren sam da ćemo uz pomoć pune Rujevice pružiti kvalitetnu predstavu i pobijediti.'

Poslije loše partije u Puli i poraza 0:1, Lokomotiva je doma protiv Osijeka djelovala jako dobro i došla do pobjede 2:0. Zadovoljan je bio Mario Tokić reakcijom svojih igrača, a danas ih čeka borba za sebe, a mnogo više za Dinamo, koji se nada da bi mogli zakočiti lidera.

'Ključ je protiv Rijeke uvijek taj njezin uragan u početnih pola sata kada oni pokušavaju i većinom uspijevaju riješiti svaku utakmicu. Imamo nekakav plan za utakmicu i pokušat ćemo ga izvesti, iako ne ovisi sve o nama jer ipak dolazimo lideru prvenstva. Plan neću otkriti, ali nadam se da će ga se vidjeti na terenu Rujevice', kaže trener gostiju Mario Tokić, koji se ne opterećuje tim crnim nizom u međusobnim ogledima:

'Rijeka igra stvarno dobro i izgleda moćno, pobjeđuje lakoćom. Dinamo se muči, ali i on pobjeđuje. To su odlike velikih momčadi. Mi smo protiv Osijeka igrali dobro i pobijedili, no mi nismo velika momčad. Tako da ne bih baš rekao da je Rijeka najbolja momčad u Hrvatskoj. Tu su negdje s Dinamom i mislim da će se borba voditi do kraja prvenstva. Logično je da igrači, koji su većinom rođeni u Zagrebu žele pomoći Dinamu za kojeg navijaju. Rijeka je danas svima izazov 'broj 1' i igramo protiv lidera na punom stadionu, te nema većeg motiva od toga. To je utakmica u kojoj ne moram držati govor, bolje je reći da ću morati malo smirivati igrače da ne uđemo u glupe faulove ili slično. Ovu mladost pumpati na nešto, to samo može donijeti žute i crvene kartone. Isto tako, premlada smo momčad da bismo nešto mogli kalkulirati. Ako i u jednom trenutku počnemo kalkulirati, odmah smo izgubili utakmicu.'

Lokomotiva je oslabljena jer zbog crvenog kartona ne može nastupiti Šunjić, a Cekici, Karačić i Radonjić su ozlijeđeni, dok kod Rijeke nema samo ozlijeđenog Župarića.