HT PRVA LIGA

Evo gdje možete gledati utakmice Dinama i Rijeke; 'modri' možda već danas slave novu titulu prvaka Hrvatske

13.04.2019 u 08:23

Bionic
Reading

U 29. kolu Hrvatski Telekom Prve lige u Puli Istra 1961 dočekuje Dinamo (16.30, Arenasport 3), a na Rujevici je Rijeka domaćin Interu (19, Arenasport 3)

Istra 1961 – Dinamo (16.30, Arenasport 3)

Četvrti ovosezonski Istrin trener Cvitanović u prošlom je kolu osvojio svoj prvi bod zahvaljujući ludoj završnici protiv Slavena. Domaćin je dočekao sudačku nadoknadu s dva gola prednosti, no tada je Fuentes smanjio zaostatak Istre iskoristivši ubacivanje Maicona. U posljednjim sekundama sudačke nadoknade domaći je igrač Šarlija igrao rukom u vlastitom šesnaestercu, a najbolji Istrin napadač Mierez uspješno je realizirao jedanaesterac za konačnu podjelu bodova u Koprivnici.

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Cvitanović je bio zadovoljan osvojenim bodom, te pokazanim karakterom momčadi koja se nije predavala u naizgled bezizlaznoj situaciji. Tim je bodom Istra povećala prednost nad posljednjeplasiranim Rudešom, koji uz utakmicu više trenutno ima osam bodova zaostatka za Cvitanovićevom momčadi. Tu prednost Istra definitivno neće lako povećati u ovom kolu budući da u Pulu stiže prenstveni lider Dinamo. Cvitanoviću bi dodatan problem mogao predstavljati izostanak Rimanea koji je u Istru stigao iz francuskog giganta PSG-a, a u konkurenciji za nastup neće biti ni Sanea.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Dinamo je nedodirljiv u prvenstvu ove sezone, a to potvrđuje činjenica da već u Puli može osigurati novi naslov prvaka ukoliko pobijedi Istru, a Rijeka ne dođe do sva tri boda protiv Intera. U deset prvenstvenih utakmica nakon zimske stanke Dinamo nije pobijedio samo Lokomotivu, a u posljednja tri nastupa momčad Nenada Bjelice nije dozvolila suparnicima da im niti jednom zatresu mrežu.

  • +7
Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, GNK Dinamo - NK Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Bjelica ne očekuje lagan posao protiv davljenika:

'Istra je zasluženo uzela bod u Koprivnici, a u toj su utakmici pokazali veliki karakter jer su se vratili iz velikog rezultatskog zaostatka. Treba im na tome čestitati. Već smo imali teške utakmice protiv njih ove sezone, tako da očekujemo da će i ova biti tvrda. Protivnik igra bez opterećenja, oni mogu samo dobiti u ovoj utakmici. Dinamo ide na tri boda. Želimo se približiti naslovu prvaka.'

Gostovanje u Puli propustiti će ozlijeđeni bek Leovac i veznjak Hajrović, no Bjelica je prilikom najave susreta i sam priznao da ima slatke brige glede odabira momčadi s obzirom da mu 23 igrača konkurira za 18 mjesta u zapisniku.

  • +4
NK Slaven Belupo - NK Istra 1961, 28. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Rijeka – Inter Zaprešić (19, Arenasport 3)

Rijeka i Inter za 11 dana igraju međusobno u polufinalu Kupa, no prije tog susreta u Zaprešiću ove će momčadi odmjeriti snage na Rujevici. U prvenstvu Rijeka bilježi neusporedivo bolje rezultate od Intera ove sezone, pogotovo otkako je Keka na klupi zamijenio Bišćan. U 18 je prvenstvenih utakmica pod Bišćanovim vodstvom Rijeka upisala 12 pobjeda i učvrstila je svoju drugu poziciju, no Bišćan ni u svom drugom susretu s novim prvoligašem Goricom prošle subote nije osvojio bodove. Niz od tri pobjede Rijeke prekinut je u Velikoj Gorici, a Bišćana više od gubitka bodova može brinuti vrlo loša prezentacija momčadi.

Bišćan je za lošu prezentaciju protiv Gorice okrivio umor:

'Generalno je tu bilo puno toga loše, no dosta bi toga pripisao umoru. Treća utakmica u tjedan dana za nas je previše. S druge strane, to je jedna od rijetkih utakmica u kojima smo stvarno podbacili i ne mogu biti prekritičan.'

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, HNK Gorica - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Pred Bišćanom je prva od dvije utakmice s Interom:

'Sigurno su obje utakmice protiv Intera važne, a mi se koncentiramo na ovu prvu jer se nema smisla opterećivati nečime što tek slijedi. Teško je reći hoće li ova utakmica nešto značiti u odnosu na onu drugu. Imamo obavezu prema sebi i navijačima ispraviti negativan dojam iz utakmice s Goricom. Biti će ovo zahtjevna utakmica protiv Intera koji igra dosta dobro otkako je stekao malo veću bodovnu prednost u odnosu na Istru čime si je olakšao ostatak sezone u kontekstu borbe za predzadnje mjesto. Nama je ova utakmica jako bitna, te se nadam da ćemo biti pravi i da ćemo upisati bodove.'

Do kraja sezone Bišćan neće moći koristiti kapetana Gorgona koji se ozlijedio u nedavnoj utakmici sa Slavenom, no za njega je dobra vijest da mu se na raspolaganje vratio glavni golgeter Čolak. Situacija s izostancima i dalje je daleko od idealne za Bišćana, no srećom po njega nakon utakmice u Velikoj Gorici nema novih problema.

Inter je nakon šokantnog poraza od Rudeša upisao iznimno vrijednu pobjedu Istre koja je Toplakovoj momčadi glavni rival u borbi za ostanak u ligi. Uslijedili su očekivani porazi od favoriziranih Dinama i Osijeka, ali i neočekivana prošlotjedna pobjeda nad Lokomotivom kojom je Inter napravio ogroman korak prema potvrdi ostanka u ligi. Dva su puta gosti vodili u Zaprešiću, no Inter je pokazao karakter izjednačivši najprije golom Serderova, zatim Muhara, a na kraju je precizno izvedenim jedanaestercem Postonjskog stigao i do potpunog preokreta. Stekao je Inter tom pobjedom ogromnih devet bodova prednosti nad pretposljednjom Istrom i sada mirno može pristupati utakmicama u samoj završnici sezone.

  • +10
Hrvatski telekom prva liga, 28. kolo, NK Inter - NK Lokomotiva Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Toplak se nada pozitivnom rezultatu na Rujevici:

'Ovo je uvertira za Kup i zbog toga je vrlo bitno u psihološkom smislu da u ovoj utakmici budemo dobri. Istina je da će u Zaprešiću to biti druačija utakmica, ali želim da moja momčad već na Rujevici bude hrabra. Ne idemo se tamo braniti, već nadigravati. Situacija je takva da možemo razmišljati o pokušaju iznenađenja. Lijepo je ozračje i to se dobro vidi na igračima. Igrati ćemo bez tereta, bacili smo ga s leđa. Naravno da nam se može dogoditi poraz kao nedavno protiv Dinama, no tada smo bili dobri. Želimo takvi biti i na Rujevici.'

Gosti iz Zaprešića znatno oslabljeni stižu na Rujevicu budući da Toplak zbog suspenzija ne može računati na prvog vratara Matkovića, te na kapetana Muhara.