OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Evo gdje možete gledati sudar PSG-a i Barcelone

14.02.2017 u 15:07

Bionic
Reading

Na Parku prinčeva večeras je na rasporedu 'sudar svjetova' - PSG u osmini finala Lige prvaka dočekuje Barcelonu (Arenasport3, 20.45 sati), dok u drugom susretu dortmundska Borussija gostuje kod Benfice (Arenasport1, 20.45 sati)

U zadnjih pet godina PSG i Barcelona čak su se šest puta sastajali u Ligi prvaka, a s tri pobjede znatno je uspješnija bila Barca.

'Svjesni smo da nam u goste stiže jedna od najboljih momčadi Europe i svijeta, no u dobroj smo formi, igramo pred našim navijačima i to trebamo iskoristiti', kazao je trener PSG-a Unai Emery u najavi utakmice (Arenasport3, 20.45 sati) i nastavio: 'Ne smatramo da smo inferiorni bilo kojoj momčadi u Europi. Imamo sjajan kadar, vrhunske igrače koji su već neko vrijeme na okupu i mislim da smo spremni ispisati jednu lijepu stranicu PSG-ove povijesti. Motiva nam ne nedostaje.'

Zbog kartona za Ligu prvaka otpao je suspendirani Thiago Motta, a jučer navečer je definitivno potvrđeno kako će zbog lakše ozljede susret propustiti i stoper Thiago Silva. Prema najavama Thiaga Silvu će zamijeniti mladi Presnel Kimpembe koji je odradio odličan posao protiv Bordeauxu, no danas će s druge strane ipak imati nešto ozbiljnije suparnike u vidu Messija, Suareza i Neymara.

Sve su glasnije najave kako će na golu PSG-a danas doći do promjene. Alphonse Areola koji je ove sezone bio jedinica i branio u svim utakmicama Lige prvaka našao se na udaru kritike zbog neuvjerljivih nastupa. Kako je Kevin Trapp bio u petak protiv Bordeauxa izuzetno dobar vrlo je vjerojatno da će danas na teren od prve minute. Ostalih iznenađenja na terenu ne bi trebalo biti, a jedino je još pitanje hoće li prema naprijed priliku dobiti Julian Draxler ili Lucas Moura.

Javier Pastore i Grzegorz Krychowiak od ranije su ozlijeđeni i njihov izostanak neće biti značajniji hendikep za Emeryja.

Barcelona je za vikend bila uvjerljiva, ali PSG igra u odličnoj formi još od kraja prosinca čega je svjestan i trener Katalonaca Luis Enrique.

'Recept za naš uspjeh je vrlo jednostavan, samo moramo odigrati bolje od njih i pobijediti. Na papiru to izgleda lako, ali poznavajući Emeryja to neće biti niti najmanje lako. On nas dobro poznaje još iz dana kada je vodio Sevillu i napravit će sve ne bi li nam otežao posao', kaže Enrique. Katalonce vežu lijepe uspomene na Park prinčeva.

'U travnju 2015. tu smo slavili sa 1:3 i stvarno imamo dobre uspomene na ovaj stadion, ali nikada, pa ni tada ovdje nam nije bilo lako. PSG nije ekipa koju ćete tek tako nadigrati i koja će biti u podređenom položaju', iskren je Enrique koji još jednom naglašava: 'Oni znaju sve o nama, mi znamo sve o njima i zato se može očekivati jedna kvalitetna i neizvjesna utakmica.'

U šest dosadašnjih međusobnih susreta Barca je bila znatno uspješnija s tri pobjede u odnosu na samo jednu PSG-ovu, s time da su Katalonci slavili u zadnje tri utakmice i to uvijek s dva gola razlike.

Aleix Vidal teško je nastradao ovog vikenda u Vitoriji, a na terenu ga nećemo vidjeti barem pet mjeseci. Poziciju desnog beka tako će danas sigurno držati Sergi Roberto. Osim njega na put neće niti Javier Mascherano koji je nešto ranije nastradao. Ozljedu lica protiv Alavesa je zadobio i Rafinha Alcantara koji je za danas pod znakom upitnika, a eventualno bi mogao igrati sa zaštitnom maskom. Izvan pogona je za gostovanje u Francuskoj i Arda Turan, no njega vjerojatno niti zdravog ne bi vidjeli u sastavu. U odnosu na prošlo prvenstveno kolo u kadar se danas vraćaju iskusni Gerard Pique, Andres Iniesta i Sergio Busquets koje je trener za vikend odmarao.

Što se same prve jedanaestorice tiče većih iznenađenja kod Blaugrane ne bi trebalo biti. Partner Piqueu na stoperu u odsustvu Mascherana najvjerojatnije će biti Samuel Umtiti, dok se za jednu poziciju u sredini bore Ivan Rakitić, Andre Gomes i Denis Suarez, a mediji prednost za sada daju hrvatskom reprezentativcu.

U drugom susretu večeri Benfica će na svom Da Luzu ugostiti Borussiju Dortmund (Arenasport1, 20.45 sati).

'Stiže nam snažan i iznimno težak suparnik čija je najjača karakteristika lijepa napadačka igra. Ne bih htio govoriti o tome tko je favorit, već o tome da moramo kontrolirati utakmicu na najbolji mogući način. Znamo kako se suprotstaviti kvalitetama Borussije. Moramo biti ambiciozni, vrlo dinamični, te trebamo vjerovati u našu vrijednost. Borussija mora biti oprezna s nama', kazao je trener Benfice Rui Vitoria.

Zbog ozljeda neće biti braniča Alejandra Grimalda i veznjaka Andre Horte, a najveći problem domaćem treneru predstavlja ozljeda standardnog desnog krila Salvia.

Momčad Borussije jedna je od najnadarenijih u Europi, no silno joj nedostaje konstantnost u izvedbama, u posljednjih je osam službenih susreta Tuchelova momčad stigla do samo dvije pobjede.

'Uvijek je najtiše u sredini oluje. Mi smo puni vjere i očekujemo da ćemo odlično odraditi ovu utakmicu. Moramo zadržati samopouzdanje znajući da će uvijek biti faza utakmice u kojima ćemo dominirati. Velik je zadatak igranje nokaut utakmice protiv velikog i ponosnog kluba kakav je Benfica. Oni su vrlo tečni kada idu naprijed, no u isto su vrijeme kompaktni u obrani. Favoriti? U nokaut fazi Lige prvaka nema favorita', kaže trener 'žuto-crnih' Thomas Tuchel.

Gostima iz Dortmunda na Luzu će nedostajati ozlijeđeni veznjaci Götze, Bender, Sahin i Rode, a veliko je pitanje hoće li Tuchel u prvom susretu protiv Benfice moći koristiti standardne bekove Schmelzera i Piszczeka koji nisu u potpunosti spremni. U Tuchelovoj 4-1-4-1 formaciji na bočnim se pozicijama od prve minute očekuju Ginter i Raphael Guerreiro.