DINAMO-RIJEKA / HAJDUK-SPLIT

Evo gdje možete gledati oba polufinala hrvatskog kupa!

08.04.2015 u 17:52

Bionic
Reading

Dinamo i Rijeka igraju u 18:00 prvu utakmicu polufinala hrvatskog kupa, a od 20:00 sati na Poljudu igraju Hajduk i Split. Obje utakmice možete u izravnom prijenosu gledati na kanalu Arenasport 5 (MAXtv). Tekstualni prijenos oba susreta uz video isječak svih golova možete pratiti na tportalu

Kada su Dinamo i Rijeka u pitanju podsjećamo kako su u subotu odigrali ligaški susret u kojem je Rijeka došla do izjednačenja u četvrtoj minuti sudačke nadoknade (2:2). Bili bi sretni gosti da i danas završi identičnim rezultatom, no neće im biti lako. Sažetak iz Rijeke pogledajte OVDJE.

'Imaju kvalitetu, pokazali su to u subotu (završilo 2:2, Rijeka izjednačila u sudačkoj nadoknadi, op.a.) pa iako smo bili dobri moramo biti puno bolji nego na Kantridi da bi utakmica završila dobrim rezultatom za nas', rekao je trener Zoran Mamić na pa nastavio o tome što konkretno treba popraviti:

'Naravno, to je tema za svlačionicu. Konkretno? Realizaciju... Imali smo dosta prilika, a Rijeka praktički do zadnje minute nije puknula po golu.'

Kao što to obično biva u kup natjecanja i njega bi ovdje zadovoljila pobjeda bez primljenog pogotka. Upravo taj cilj možda dovede do laganog modificiranja sustava igre. Najavljena je opet postava s tri klasična stopera te dva bočna igrača. K tome, na poziciji zadnjeg veznog bi trebao krenuti Vukojević. Ademi je ozlijeđen, a hendikep će svakako biti i suspenzija Fernandesa.

U Rijeci bi pak bili zadovoljni rezultatom koji bi im ostavio nadu u uzvratu. Svjesni su snage Dinama te se ne zavaravaju da će biti lako ponoviti lanjski uspjeh.

'U Maksimiru moramo pokazati klasu, ali igraju se dvije utakmice. Trebamo se dovesti u situaciju da se polufinale odlučuje na Kantridi. Zadovoljan sam kako je ekipa reagirala kada smo primili gol u subotu. Nismo klonuli nego tek tada smo pokazali pravo lice. Navijači su do kraja bili s nama, mi ih poštujemo i obaveza je da na svakoj utakmici damo sve od sebe', rekao je trener Kek naglasivši kako moraju povećati agresiju te poboljšati transformaciju kada osvoje loptu.

Zbog pretrpljenih udaraca su u ponedjeljak odvojeno trenirali Balaj, Leovac i Bradarić, no sva trojica su najavljena u početnom sastavu. Najbliži tome da neće moći je potonji veznjak. Za razliku od subote opet su u konkurenciji stoper Samardžić i veznjak Mišić

Evo gdje gledati polufinala Kupa!

Obje utakmice Kupa možete gledati na MAXtv-u (Arenasport 5), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge.

Što se tiče splitskog dvoboja između Hajduka i Splita na prošloj utakmici MAXtv Prve lige se vidjelo koliko momčad koju vodi Zoran Vulić može stvoriti problema (pobjeda Splita 1:2). Nema sumnje kako igrači Hajduka neće dozvoliti da još jednom izgube na Poljudu. Sažetak iz Splita pogledajte OVDJE.

Trener Poklepović je poslije utakmice najviše bio ljut na sebe:

'Nisam napravio promjene koje sam namjeravao i ja sam odgovoran za taj poraz. Ta se utakmica nikako osim po rezultatu ne može staviti na stranu Splita. Vjerujem da će danas biti slično, no rezultat će otići na našu stranu.'

O kakvim promjenama Špaco priča, najbolje se vidi po današnjem sastavu. Teško se sjetiti kada je Hajduk imao najavljeno 'starijih' jedanaest. Zaboravilo se očito na razvoj igrača i guranje mladih, sve je podređeno rezultatu. Vlašić je lakše ozlijeđen, Balić valjda iscrpljen igrama za U19 vrstu, Maloku talent samo na na papiru, Vuković čak ni to...

ako bi u sustavu 4-2-3-1 trebali vidjeti stopera Nižića i iskusnog Mezgu na pozicijama zadnjih veznih. Ispred njih Sušića, Caktaša i Milevskog, dok je mjesto u vršku napada rezervirano za oporavljenog Maglicu. Gotal je također spreman te će sjesti na klupu.

'Ova će utakmica biti 100 posto drugačija, svaka je drugačija od prethodne, nijedna nije kopija. Znamo da se Hajduku vraćaju vrlo važni igrači Maglica, Vlašić, tko zna što će biti s Gotalom. Ali u svakom slučaju, bit će drugi Hajduk, ali i Split jer se i nama vraćaju neki igrači', poručio je Zoran Vulić, pa otkrio što bi Crvene zadovoljilo u prvoj utakmici:

'Jedan pozitivan rezultat, da nam ostavi šanse za drugu utakmicu u Parku mladeži, da možemo otići u finale. Poraz s postignutim pogotkom? Nikad nisan zadovoljan s porazom.'