RIJEKA OPET U KOPRIVNICI

Evo gdje možete gledati nemoguću misiju Hajduka u Maksimiru

04.04.2016 u 12:45

Bionic
Reading

Obje uzvratne polufinalne utakmice Hrvatskoga nogometnog kupa, Slaven Belupo - Rijeka te naravno najveći hrvatski derbi Dinamo - Hajduk, svi ljubitelji nogometa mogu pratiti u utorak i srijedu, 5. i 6. travnja, na kanalu Arenasport 3 (MAXtv-u)

Kada su uzvratne utakmice polufinala Hrvatskoga nogometnog kupa u pitanju prvi će, u utorak 5. travnja u Koprivnici (Arenasport 3, 17.30), na travnjak istrčati nogometaši Slaven Belupa i Rijeke. Podsjetimo, u prvom susretu Rijeka je bila bolja 2:1, a zanimljivo je spomenuti kako su nedavno u sklopu 29. kola MAXtv Prve lige ova dva kluba u Koprivnici odigrala 0:0. Nema sumnje kako će, nakon lošeg rezultata na Rujevici te blijede igre u Koprivnici, skupo plaćeni nogometaši Rijeke krenuti po tzv. iskupljenje kako bi izborili plasman u finale.

Kako i gdje gledati Hrvatski nogometni kup?

Sve utakmice završnice Hrvatskoga nogometnog kupa možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem usluga PPV i MAXtv To Go. Sve utakmice Hrvatskoga nogometnog kupa dostupne su i na MAXtv-u u paketima MAX Sport Plus ili MAX Arena.

Treba reći kako HNK Rijeka u povijesti ima osvojena tri hrvatska kupa (posljednji 2014.) te, uz to, dva kupa bivše države dok momčad iz Koprivnice još nema ni jedan trofej u svojim vitrinama.

U srijedu, 6. travnja, (Arenasport 3, 17.30) u Maksimiru uzvratnu utakmicu polufinala Hrvatskoga nogometnog kupa igrat će dva najtrofejnija te, naravno, najveća hrvatska kluba, Dinamo i Hajduk. U prvom susretu bilo je 0:2 za modre pa je, stoga, za očekivati puno ofenzivniju i otvoreniju igru mlade momčadi Hajduka koja je nedavno u MAXtv Prvoj ligi na Poljudu nadigrala Dinamo s 1:0. S obzirom na zalihu od dva gola u gostima, neki su mišljenja kako je Hajduk u nemogućoj misiji u Maksimiru...

Treneru Dinama Zoranu Mamiću prva kup-utakmica nije ostala u lijepom sjećanju jer se na njoj teško ozlijedio Marko Pjaca (ozljeda ključne kosti).

'Čestitke momčadi koja je nakon 20-ak uvodnih minuta odigrala jako dobru utakmicu. Bilo je teško vrijeme, dosta je brzo zatoplilo i trebalo nam je neko vrijeme da dođemo na radnu temperaturu, a kada smo to uspjeli, onda smo bili dobri. Pobjeda je apsolutno zaslužena i već se okrećemo prema kupu, srijedi i – Hajduku', kazao je trener Dinama Zoran Mamić nakon pobjede nad Osijekom od 3:0, u sklopu 29. kola MAXtv Prve lige.

U svojoj povijesti splitski Hajduk ima osvojenih šest titula pobjednika hrvatskog kupa te, uz to, čak devet kupova bivše države dok zagrebački Dinamo, koji brani titulu iz 2015., ukupno ima 20 titula pobjednika kupa, od čega čak 13 od 1992. godine, tj. od hrvatske samostalnosti.

Sve utakmice Hrvatskoga nogometnog kupa dostupne su samo na MAXtv-u u paketima MAX Sport Plus ili MAX Arena te putem usluga PPV i MAXtv To Go.