I INTER BEZ GLAVNIH IGRAČA

Evo gdje možete gledati jako oslabljeni Dinamo na gostovanju u Zaprešiću

04.05.2017 u 12:17

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 32. kola MAXtv Prve lige u Zaprešiću od 18 sati (Arenasport 3, MAXtv) igraju Inter i aktualni prvak Dinamo kojem je pobjeda imperativ kako im vodeća Rijeka ne bi još više odmakla na ljestvici

Podatak kako zaprešićki Inter već 15 kola nikoga nije pobijedio dovoljno govori tko je favorit. No, usprkos tome Inter se drži se na osmom mjestu sa sedam bodova više od devetoplasiranog Splita, što mu garantira miran san oko ostanka u ligi. Momčad Samira Toplaka dočekuje drugoplasirani Dinamo bez posebnog imperativa, ali sigurno s velikim motivom za dokazivanjem, premda bez nekoliko prvotimaca.

Utakmicu 32. kola MAXtv Prve lige u Inter-Dinamo možete gledati  od 18 sati na kanalu Arenasport 3, MAXtv

'Slabo spavam u zadnje vrijeme i ako skrpam momčad za utakmicu s Dinamom, onda sam na konju. To su ozljede koje se očito moraju duže liječiti, a mi jednostavno nemamo vremena za to. Dakle, Komorski i Brlečić su na Rujevici protiv Rijeke igrali na granici bola, a za Dinamo izostaju i Zulim, Blažević, Mamut, Čale, Mazalović. U utorak sam imao 16 igrača na treningu, a od toga četiri juniora. Ne mogu ni uigrati momčad, ne mogu provesti neke ideje koje imam, ovo je improvizacija', žali se trener Intera Samir Toplak, koji u svim linijama mora čarobirati, iako je realizacija bila i ostala najveći problem njegove momčadi, donosi portal Dvoznak.com.

'Nisam optimist, uvijek nam je nedostajala poneka sitnica da ih iznenadimo još u vrijeme kad su bili jači. Ali u ovom trenutku, kad smo ovako desetkovani, teško da možemo pomrsiti račune, premda je Dinamova kvaliteta nesporno pala, a otišlo je nekoliko igrača, koji su davali drugu dimenziju igri momčadi iz Maksimira. Ima tu mladih igrača s velikim potencijalom poput Sose, Olma, Gojaka, ali u ovom trenutku teško se Dinamo s njima može pohrvati s Rijekom.

Dinamo nema pravog vođu i to je problem, a oni nemaju ni plan igre, nemaju ideju, ne postoji automatizam u igri, barem ga ja ne vidim, odnosno u razgovoru s ljudima i po onime što čitam, spoznajem da ga ne vidi nitko. Zašto ga nema, to ja ne znam', naglasio je strateg domaći Samir Toplak, koji se vjerojatno nada da bi opet moglo biti neizvjesno, ali kada je tako bilo u prošlosti, uvijek je ipak pobjeđivao Dinamo.

Poslije dva poraza od Hajduka i Slavena Belupa i golemih turbulencija u klubu jer je vrlo vjerojatno izgubljena bitka za prvo mjesto, Dinamo je s uvjerljivih 6:0 svladao fenjeraša Cibaliju. Trener Dinama Ivajlo Petev je prema najavama dao priliku nekim mlađim igračima, a neke iskusnije posjeo na klupu, dok je sa četiri pogotka protiv Vinkovčana bljesnuo ofenzivni veznjak Amer Gojak. Slična pomlađena postava u vatru će i danas protiv Intera, pogotovo jer se i Petevu naglo proširila lista ozlijeđenih, a možda ima i uvrijeđenih.

'Što nam se sve dogodilo ovih zadnjih tjedan dana. Nemamo ni Sammira, ni Sosu, Pivarića, Matela, Schildenfeld je otpao zbog kartona, a neće u Zaprešiću braniti niti Livaković jer je dobio neugodan udarac na treningu. Stvarno imamo neočekivanih problema', otkriva trener Dinama Ivajlo Petev, a ozlijedio se na treningu i Mario Šitum, pa je najkritičnija pozicija lijevog beka, te bi se na njoj mogao pojaviti mladi stoper Vinko Soldo.

'Očekujemo još jednu utakmicu u kojoj želimo biti bolji nego u prethodnoj. Želim kod igrača vidjeti istu želju i motivaciju za pobjedu kao protiv Cibalije, da pristup bude pravi, pobjednički', naglašava Petev, a maksimirski kuloari bruje da je došao u sukob s mladim veznjakom Antom Ćorićem, koji ne pokazuje ni dio talenta o kojem mediji bruje, a tko zna je li to zaista tako.

'Zaprešićani su uvijek vrlo solidna momčad, interesantne su to utakmice, a očekujem da će oni biti na 200 posto, kao što su i svi klubovi protiv nas. No, opet je bitno kakvi smo mi, da damo sve od sebe. Moramo biti na visini zadatka, to je želja i cilj. Imamo veliki potencijal u momčad, samo moramo mnogo raditi da bismo stalno napredovali', naglasio je kormilar Dinama Ivajlo Petev, a dugo godina nije vladala ovako konfuzna situacija u klubu iz Maksimira. Nema sumnje kako nas čeka zanimljiva utakmica jer obje će momčadi u sastavu imati nekoliko mladih igrača koji će silom prilika morati zaigrati i pokazati se na velikoj sceni. Nikad slabiji Dinamo protiv još slabijeg i oslabljenog Intera…

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

  • Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport kanali).
  • Korisnici usluge MaxTV To Go također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu (potrebno je aktivirati Sportski plus paket).
  • Prijenosi su dostupni i putem PPV usluge. Više informacija potražite OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Dinamo Zagreb18:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rijeka31247079
2.Dinamo Zagreb31225471
3.Hajduk31178659
4.Osijek31185859
5.Slaven Belupo318111235
6.Lokomotiva31961633
7.Istra 196131891433
8.Inter Zaprešić314131425
9.Split31391918
10.Cibalia31272213

Sljedeće utakmice

6.5.Hajduk-Osijek
6.5.Lokomotiva-Rijeka
7.5.Slaven Belupo-Istra 1961
7.5.Cibalia-Split
12.5.Istra 1961-Cibalia