ht prva liga - 23. kolo

Evo gdje možete gledati derbi Rijeke i Dinama; može li Kekova momčad zakomplicirati prvenstvo?

25.02.2018 u 08:51

Bionic
Reading

Prošlog vikenda Dinamo je doživio prvi poraz u sezoni. Na Maksimiru je slavio Hajduk. I imali su Splićani priliku ove subote pobjedom nad Slaven Belupo smanjiti zaostatak na šest bodova, no, 'farmaceuti' su upisali prvu pobjedu na Poljudu. Može li Rijeka pobjedom nad Dinamom (nedjelja, 17 sati, Arena Sport 3), ostaviti splitske 'bile' u kombinacijama za naslov?

Dinamu poraz od Hajduka nije previše naštetio budući da je splitska momčad jučer ostala bez bodova protiv Slavena

Rijeka je bila iznimno aktivna tijekom zimskog prijelaznog roka, no na kraju je Kek ponovno dobio zanimljiv niz igrača koje treba ukomponirati u kvalitetnu momčad. Pred Kekom nema velikog rezultatskog imperativa jer je svima jasno da aktualni prvak neće moći dostići Dinamo do kraja sezone, no na Rujevici žele obranu naslova u Kupu gdje im na putu do novog finala stoji Cvitanovićeva momčad.

Nakon impresivne igre na otvaranju drugog dijela sezone protiv Istre, u prošlom je kolu Rijeka doživjela poraz na gostovanju kod Osijeka. Utakmicu je usmjerio crveni karton Župariću na samom startu utakmice, a Riječani su se žalili i na prestrogo dosuđen jedanaesterac na njihovu štetu.

  • +3
HT Prva liga, 5. kolo: Rijeka - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Kek očekuje zanimljiv derbi:

'Sam dolazak lidera prvenstva diže tenzije, jedan dodatan motiv i veću želju da se dođe do pozitivnog rezultata. Dobro će doći podrška naših navijača, očekujem kvalitetnu utakmicu. Svi samo želimo regularne uvjete, a igralište je zasad u odličnom stanju iako prognoze nisu obečavajuće. Sve utakmice između Dinama i Rijeke u mom mandatu bile su i kvalitetne i uzbudljive, te to očekujem i u ovoj utakmici'.

Zbog suspenzije Kek ne može računati na važnog stopera Župarića koji je suspendiran, a ovu bi utakmicu zbog ozljeda trebali propustiti krilni napadači Kvržić i Gorgon. Stoperski bi dvojac Rijeke trebali činiti Escoval i Punčec, a ne bi bilo iznenađenje da Kek u centar obrane postavi Žutu pa da na lijevom boku utakmicu započne povratnik Leovac.

Nakon prošle nedjelje u HNL-u nema neporaženih momčadi budući da je Dinamo ostao bez bodova u derbiju s Hajdukom na svom Maksimiru. Bio je to nervozan derbi s malo prave igre, no uzbuđenja je zato kreirao očajni sudac o kojem se najviše pisalo nakon utakmice. Cvitanović i njegovi igrači dobili su niz kritika u medijima nakon izvedbe u derbiju, no gubitak bodova njima i ne znači previše budući da je Hajduk jučer pred svojim navijačima poražen od Slavena pa se aktualna prednost zagrebačkog kluba nad splitskim može samo povećati naspram aktualnih devet bodova.

Cvitanović na Rujevici traži bodove:

Spremali smo se u skladu s mogućnostima i vremenskim prilikama koje nisu bile idealne. Čeka nas derbi utakmica, veselimo se, željni smo nogometa i željni smo pokazati što znamo. Ova utakmica neće biti lakša u odnosu na prethodne utakmice na Rujevici jer je Rijeka kvalitetna momčad koja je zadržala kontinuitet. U fizionomiji i ideji nema bitnih promjena u momčadi Rijeke. Mi se želimo pokazati u pozitivnom svjetlju, kako i dolikuje lideru prvenstva. Kod igrača postoje velika želja i entuzijazam, pogotovo nakon prošlotjednih komentara'.

Naglasio je Cvitanović prilikom najave derbija da su svi njegovi igrači zdravi i da svi konkuriraju za utakmicu. U vrhu napada Dinama utakmicu bi trebao započeti donedavni Rijekin napadač Gavranović za kojeg navijači domaćina spremaju paklen doček.