HT PRVA LIGA

Evo gdje možete gledati derbi na Maksimiru između Dinama i Osijeka

27.10.2019 u 09:47

Bionic
Reading

U derbiju 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige na Maksimiru Dinamo ugošćuje Osijek (nedjelja, 17.30, Arenasport 3)

Jučerašnja pobjeda Hajduka nad Slavenom dovela je Dinamo ponovno u ulogu lovca na prvo mjesto budući da trenutno uz dvije utakmice manje zaostaje dva boda za rivalom iz Splita. Nije upitno da je Bjeličina momčad najkvalitetnija u ligi, no za sada konkurenti u prvenstvu drže korak jer je fokus svih u Dinamu na europskim utakmicama.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE

Dinamo brilijira u Ligi prvaka, te nakon velike domaće pobjede nad Atalantom i osvojenog boda na zahtjevnom gostovanju kod Šahtjora ima ogromnu priliku da prvi put u povijesti izbori plasman u osminu finala elitnog klupskog natjecanja. Ključna utakmica za Dinamove europske ambicije na rasporedu je za dva tjedna, stoga Bjelica mora usmjeriti misli svojih igrača na nadolazeće prvenstvene utakmice s Osijekom i Interom, te na kup dvoboj s Opatijom koji je na rasporedu sljedeće srijede, piše dvoznak.com.

Bjelica se nada pomoći s tribina protiv Osijeka:

'Radujemo se novoj utakmici pred našim navijačima, nadam se da će doći u velikom broju jer naša momčad to zaista zaslužuje. Utakmica je u nedjelju u popodnevnim satima što su idealni uvjeti za navijači da dođu pogledati ovaj derbi i da nam daju vjetar u leđa protiv suparnika koji će se boriti za najviša mjesta u našoj ligi. Moja momčad je spremna. Uspjeli smo se regenerirati od posljednje utakmice u Kharkivu. Osijek je već dugi niz godina konstanta u hrvatskom nogometu. Otkad postoji Hrvatska oni su uvijek u vrhu. Posljednjih su se godina stabilizirali, a to im je uvijek bio problem i drago mi je zbog toga jer se radi o klubu u kojem sam odrastao. Želimo pobjedu, te želimo pokazati pred svojim navijačima da posljednje utakmice nisu slučajnost. Osijek je kvalitetan suparnik i mislim da nas čeka dobra utakmica.'

  • +39
Šahtar - Dinamo, 3. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

Zbog suspenzije susret s Osijekom mora propustiti branič Perić, no Bjelica je prilikom najave susreta naglasio kako je to jedini novi problem s izostancima kod Dinama. Duže probleme s ozljedama kod Dinama imaju branič Lešković i napadač Andrić.

Velika želja ambicioznog Osijekovog predsjednika Meštrovića je borba za naslov prvaka, no za sada njegova momčad kaska za rivalima i trenutno se nalazi na četvrtom mjestu prvenstvene tablice. Novi plasman u europska natjecanja ne bi trebao biti upitan za Osijek, ali ove sezone drugo mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka pa dosadašnji rezultati nisu zadovoljili klupske ambicije.

Uostalom, zbog toga je nedavno i raskinuta suradnja s trenerom Skenderom kojeg je na klupi zamijenio Kulešević. Trebao je Kulešević biti tek privremeno rješenje za klupu jer se spominjala mogućnost dolaska stranih trenera poput Panuccija i Seedorfa, no na kraju je Kulešević dobio priliku na duži period voditi momčad. U prošlom je kolu Osijek podbacio osvajanjem boda u Zaprešiću protiv davljenika Intera, no prije maksimirskog derbija vratio se pobjedama u Kup utakmici protiv Zadra.

  • +11
Zadar - Osijek kup Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Kulešević je optimističan pred gostovanjem na Maksimiru:

'Pripremamo se za prvi od tri derbija koji nas čekaju u sljedeća tri tjedna. U Ukrajini smo vidjeli vrhunski Dinamo i ako očekujemo bodove na Maksimiru mormao izgledati puno bolje nego što smo izgledali u Zaprešiću. Prije svega moramo biti obrambeno mnogo bolji. Dinamo je jako dobar i u pozitivnom je naletu. Ne znam u kakvom će nas sastavu dočekati, ali pripremamo se za tešku utakmicu. Ne idemo na Maksimir s bijelom zastavom, nego po bodove.'

Prilikom najave susreta Kulešević se požalio na izostanke. Zbog suspenzija u konkurenciji za nastup protiv Dinama neće biti važni branič Igor, te kreativac Lopa. Desna strana obrane zbog izostanka Igora posebno je oslabljena jer u konkurenciji zbog ozljeda nema ni Grgića i Šorše koji mogu igrati na toj poziciji. Kod gostiju probleme s ozljedama imaju i ponajbolji veznjak Kleinheisler, te ofenzivac Mbakogu.

Inače, danas igraju i Istra 1961 - Lokomotiva (15 sati, Arenasport 3).