preostale utakmice 1. kola

Evo gdje možete gledati današnje utakmice SuperSport HNL-a: veliki derbi na sjeveru Hrvatske; Istra želi pomrsiti račune Hajduku

17.07.2022 u 13:38

Bionic
Reading

Već prve tri utakmice 1. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige pokazale su da i ove sezone možemo očekivati pregršt uzbuđenja na domaćim terenima. Vjerujemo da će tako biti i u posljednje dvije utakmice kola, odnosno u Varaždinu, gdje istoimeni povratnik u prvoligaško društvo od 19 sati (MAXSport 1, MAXtv) dočekuje Slaven Belupo, te u Puli gdje će Istra 1961 dočekati splitski Hajduk (MAXSport 1, MAXtv, 21 sat)

Nije moglo krenuti zanimljivije. Još u petak Dinamo se mučio protiv Lokomotive i od 0:2 došao do pobjede 3:2 u sudačkoj nadoknadi.

U subotu je pak Osijek, na krilima Diona Drene Belje stigao do pobjede protiv Gorice, dok se Rijeka uz dosta muke, ali i prezentaciju osvježenog sastava, s povratnikom u hrvatski nogomet Alenom Halilovićem, mučila na Šubićevcu.

VARAŽDIN - SLAVEN BELUPO (19 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Varaždin nije mogao poželjeti ljepšu povratničku promociju. Jer u goste mu stiže lokalni suparnik, Slaven Belupo, što znači da će derbijem otvoriti novu sezonu.

U sezoni u kojoj su se Varaždinci oprostili od prvoligaškog nogometa, momčad iz Koprivnice u tri je utakmice slavila čak tri puta. Prema tome, jasno je da se Varaždin želi i revanširati za te neuspjehe.

'Moram pohvaliti dečke i stvarno smo dobro radili u ovih pet tjedana. Uz taj naporan i težak rad, dečki su jako dobro odigrali. Ciljali smo na to da se pripremimo što više na intenzitet prve lige pa smo odigrali pet susreta protiv prvoligaških sastava. Pokazali smo u tim utakmicama da možemo sa svakim igrati i vjerujem da ćemo biti konkurentni u Prvoj ligi. Utakmica protiv Slavena je jako bitna, oni su promijenili puno igrača, ali zadržali su kostur ekipe. Njihova najveća vrijednost je njihov trener Zoran Zekić koji je iskusan i lukav pa ćemo se dobro pripremiti za njega. Mislim da imamo igrače koji mogu protiv takve ekipe igrati, ne smijemo puno griješiti jer su opasni u kontrama, ali ako odigramo kako igramo na treningu i ne bojim se za nas bez obzira na sve kvalitete i vrijednosti Slavena. Igrači imaju veliku želju i jedva čekaju da utakmica počne. Na meni je samo da ih dobro pripremim da pokažemo kako smo bolji od Slavena u ovom trenutku', rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

'Prozvani' Zoran Zekić ovako je najavio okršaj na varaždinskom stadionu Ivan Kušek – Apaš.

'Znamo svi da je riječ o susjedskom derbiju, nadamo se da će biti puno gledatelja, a sigurno je za Varaždin Belupo najbolji izbor za otvaranje sezone. Oni su se kroz 2. HNL naučili pobjeđivati, mi smo im sigurno veliki motiv, nisu imali toliko promjena u kadru kao mi. Neće ova utakmica u konačnici odlučivati o čitavoj sezoni, ali svakako bi bilo izvrsno krenuti pozitivno u sezonu. Početni sastav je poznat, neće biti nikakvih iznenađenja, snimili smo protivnika kao i oni nas, taktički ćemo pokušati doći do nekih situacija u kojima bi mi mogli imati prednosti, u konačnici je sve na igračima, nadam se da će oni biti raspoloženi u nedjelju', zaključio je Zoran Zekić uoči otvaranje sezone.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

ISTRA 1961 - HAJDUK (21 sat, MAXSport 1, MAXtv)

Dvobojem u Puli završava se 1. kolo nove sezone. Istra 1961 dočekuje Hajduk, a mogu li Puljani, kao i prošle sezone, uzeti bod(ove) gostima, vidjet ćemo nakon odigranih 90 minuta na stadionu Aldo Drosina. Trener domaćih Gonzalo Garcia vjeruje da mogu.

'Krećemo s prvenstvom protiv jedne od najboljih momčadi države. Vjerujemo da će podrška i atmosfera biti odlična, što je dobar, no i zahtjevan način za početi natjecanje. Ne smijemo im dopustiti da im bude preugodno na terenu, a mi moramo s loptom biti oštri i agresivniji. Očekujem i da će nam Hajduk otežati što više može, stoga moramo biti spremni na više promjena tijekom susreta'.

Istra je tijekom ljeta doživjela brojne promjene. Novi sportski direktor postao je Saša Bjelanović, a među novim licima ističe se bivši kapetan juniora Hajduka Luka Bradarić, dok je iz Osijeka na posudbu stigao Vinko Petković. Dinamo je na kaljenje u Pulu poslao Bartola Barišića, a iz Maksimira je stigao i Tomislav Duvnjak. Iz Reimsa je na posudbu stigao Dario Marešić, a iz bečke Austrije Makedonac Antovski. No, Puljanima je otišao možda i najbolji prošlosezonski igrač, Dion Drena Beljo.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport

Hajduk od prošle sezone i pobjede nad Rijekom u finalu domaćeg kupa, još uvijek ne zna za pobjedu. Prošlog vikenda izgubio je u SuperSport Superkupu od Dinama, ali činjenica da je najbolji igrač Marko Livaja produžio ugovor do 2027. godine ipak vraća osmijeh na lice Hajdukovim navijačima. Treneru Splićana Valdasu Dambrauskasu osmijeh bi pak sigurno vratila pobjeda na startu prvenstva.

'Za nogometnog navijača početak sezone je uvijek uzbudljiv. To je doba nade, a iza nas je najpasivniji dio godine. Znamo koliko je teško igrati u Puli. Ambiciozna su momčad s ambicioznim trenerom. Teško je znati koliko će oni biti dobri. Doživjeli su dosta promjena, stiglo je puno novih igrača. Na početku sezone uvijek ima nepoznanica, ali bez obzira to moramo gledati sebe. Nakon utakmice protiv Dinama, odradili smo dobar tjedan treninga. Čekaju nas utakmice svaki tjedan i možemo vidjeti napredak puno brže', rekao je u najavi utakmice trener Hajduka Valdas Dambrauskas, koji je Puli ne može računati na Nikolu Kalinića i Marca Fossatija.

Prijenosi utakmica odvijati će se na novoosnovanim MAXSport programima, a za sve one koji su propustili TV prijenos zbog obaveza ili su propustili najbolje golove pojedinog kola to mogu u svakom trenutku vidjeti ekskluzivno na tportalu (#MAXSport). Naravno, uz to na tportalu možete vidjeti i video sažetke najboljih trenutaka s utakmica nakon svakog odigranog kola kao prve izjave trenera nakon utakmice.