HT PRVA LIGA

Evo gdje možete gledati današnje dvije utakmice; Dinamo nema pravo na kiks, a trener 'farmaceuta' najavio susret poput filozofa

28.02.2021 u 09:18

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 23. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Gorica dočekuje Istru 1961 (15, Arenasport 3), a Dinamo je domaćin Slaven Belupu (17.05, Arenasport 3)

Dinamo - Slaven Belupo (17.05, Arenasport 3)

U Dinamu je ovih dana glavna vijest bio novi europski uspjeh i ždrijeb Europske lige koji je u osmini finala hrvatskom prvaku donio Tottenham. Naravno da je engleska momčad bila tema broj jedan i da se nije lako 'prešaltati' na domaća iskušenja, ali u Maksimirskoj 128 nemaju pravo na pogrešku.

Osijek je 'modrima' opet pobjegao na tri boda (uz dvije utakmice više) pa dečki Zorana Mamić trebaju ostaviti po strani trijumf protiv ruskog Krasnodara i pobijediti uvijek neugodni Slaven Belupo.

'Svaka čast Koprivničanima, respektiramo ih, ali jedino što nas zanima u ovoj utakmici su tri boda', poruka je s kojom se dočekuje 'farmaceute'.

Izvor: Wochit / Autor: Tportal/Arenasport

A s kakvim stavom dolaze gosti?

'Prije svega šaljem iskreni naklon i velike čestitke Dinamu za veličanje i prezentiranje hrvatskog klupskog nogometa u Europi. Uz zdravu dozu strahopoštovanja, veselimo se prvoj utakmici protiv najveće sportske organizacije u Hrvatskoj i kultnog kluba u ovom dijelu Europe. HNL je za nas maraton i treba istrpiti i tamne trenutke tijekom sezone da bi nakon 36 utakmica uspjeli ostvariti naš cilj', rekao je najavi trener Tomislav Stipić te dodao:

  • +34
Dinamo - Krasnodar, šesnaestina finala Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Treba biti realan i postaviti očekivanja u skladu s našim mogućnostima u omjeru na protivnika. Osloboditi se velikih očekivanja ili neugodnih posljedica i ne misliti što će biti. Neki uspiju u životu jer ne znaju tko je na drugoj strani ili ih ne zanima to. Osjete radost radeći ono što vole u tom trenutku i fokusiraju se samo na sebe i svoj zadatak. I ova utakmica je jedna od 36 kojima se radujemo.'

Gorica – Istra 1961 (15, Arenasport)

Sudar dviju momčadi različitih ambicija. Gorica je u lovu na Uefino natjecanje dok se Istrani bore za ostanak.

'Istra ne zaslužuje mjesto na kojem je sada. U proljetnom dijelu praktički ni jednu utakmicu nije nadigrana, smatram da imaju dosta kvalitete i individualaca koji mogu igrati u boljim klubovima u našoj ligi. Međutim, vjerujem da smo mi spremni za utakmicu, ne obazirem se na rezultate iz prošlosti, živim za sutrašnji dan, da pokušamo prikazati još bolju partiju od one s Lokomotivom i vjerujem da će to biti dovoljno za pobjedu', izjavio je trener domaćina Siniša Oreščanin.

  • +19
Lokomotiva - Gorica Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Cilj nam je bio da se kroz Kup utakmicu napunimo samopouzdanjem, da odmorimo neke igrače i upoznamo nove igrače, u čemu smo i uspjeli. Bitno je bilo da igrači vide da vrijede i da mogu, da je kvaliteta tu. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da u Gorici osvojimo bodove', poručio je strateg Puljana Danijel Jumić.