Tomas želi tri boda

Evo gdje gledati utakmicu Osijek-Varaždin; trener domaćih je pod ogromnim pritiskom

22.09.2023 u 13:39

Bionic
Reading

U utakmici 9. kola SuperSport HNL-a danas Osijek na Opus Areni dočekuje Varaždin (MAXSport 1, 18 sati). Nakon dva poraza u nizu trener Osijeka Stjepan Tomas pod velikim je pritiskom čelnika kluba, ali i navijača

Nakon poraza Osijeka u Rijeci 2:1 – kad je povratnik u hrvatski nogomet Marko Pjaca briljirao – čini se kako nema panike u 'klubu s Drave' iako su poraženi dva put au nizu… No, jasno je kako je na njihovu terenu pobjeda protiv Varaždina - imperativ.

Jer, Osijek je donedavno bio u vrhu ljestvice, a novi poraz mogao bi ga baciti na sedmo mjesto…

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Sigurno postoji imperativ. Želimo tri boda, pobjedu, vratiti se na stare staze i prikazivati igre koje smo prikazivali pred našim navijačima. Želimo se nametnuti, držati ritam, voditi glavnu riječ od prve minute…', kazao je trener Osijeka Stjepan Tomas dodavši:

'Varaždin je sigurno teška i zahtjevna utakmica, momčad koja teži nogometu kroz pas i kombinatoriku, imaju dobre pojedince i individualce. Neće biti nimalo lagana utakmica, dolazimo iz serije od dva poraza nakon koje pod svaku cijenu moramo tražiti tri boda. Ostvarit ćemo ih samo ako od prve minute budemo djelovali kao momčad koja će energijom dominirati u utakmici', dodao je Tomas.

VIDEO sažetak utakmice Rijeka-Osijek:

Rijeka - Osijek 2:1, 8. kolo, 2023/24 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/Croatel

* više statistika OVDJE

Osvrnuo se Tomas i na prošlo kolo u kojem je Osijek izgubio od Rijeke na Rujevici…

'Ponavljao sam uoči Rijeke da smo radili na fizičkoj pripremi i podizanju forme iako je nedostajalo nekoliko reprezentativaca. Odigrali smo dobru pripremnu utakmicu protiv Puškaš Akademije, ali kada se igrači vrate iz reprezentacije, nekada se dogodi pad u igri. Imali smo loš dan u Rijeci, a mi ćemo raditi sve da se ne ponovi. Nismo ušli u utakmicu, nismo imali energiju, a kada cijela momčad podbaci protiv onakve Rijeke i one atmosfere, teško je nešto napraviti', kazao je Tomas naglasivši kako se u momčad vraća se Mijo Caktaš nakon što je propustio jednu utakmicu zbog tri žuta kartona.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +9
Rijeka - Osijek, 8. kolo, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore