SUPERSPORT HNL

Evo gdje gledati utakmice Rijeke i Dinama; mogu li im gosti pomrsiti račune?

10.03.2024 u 08:41

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 26. kola SuperSport HNL-a, Rijeka dočekuje Osijek (15, MAXSport 1), a Dinamo je domaćin Slaven Belupu (17.30, MAXSport 1)

Rijeka – Osijek (15)

Pretposljednja utakmica 26. kola ujedno je i derbi! Po 100. put će u domaćem prvenstvu snage odmjeriti Rijeka i Osijek, dva kluba 'velike četvorke'. Prema najavama iz oba tabora trebali bi vidjeti sadržajnu utakmicu.

'Čeka nas zahtjevna utakmica, Osijek se nalazi u situaciju gdje se bori s još nekoliko klubova za četvrto mjesto. Mi želimo što duže ostati gdje smo trenutno i za to nam treba pobjeda protiv Osijeka. Osijek je možda pokazivao malo drugačije lice u Opus Areni, a malo drugačije lice u gostima. To je tako, usponi i padovi u sportskoj formi, nekad si dobar, nekad loš kao i svaka druga ekipa. Oni imaju svoje brige i svoju borbu, mi imamo svoje brige i svoju borbu', rekao je trener Rijeke Željko Sopić u najavi utakmice.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Bit će to posebna utakmica i za Mirka Marića koji je svojevremeno nosio dres Osijeka.

'U nedjelju nas čeka čvrsta i zahtjevna utakmica. Osijek je zaslužio koji bod više nego što ima, protiv Dinama smo vidjeli koliko mogu biti dobri. Morat ćemo biti na 120 posto, ali vjerujem da ćemo u rasprodanu Rujevicu doći do tri boda.' Rujevica i nije najsretniji stadion za Bijelo-plave. Naime, u 17 dosad odigranih utakmica Osijek je pobijedio samo dvaput, a jednu od tih pobjeda potpisuje baš Zoran Zekić (listopad 2017.).

'Trebamo biti na istoj razini igre kao protiv Dinama. Posebno kada su napadačke akcije u pitanju, jer smo u tom susretu razradili dosta dobrih akcija iz kojih smo stvarali prilike, koje su, nažalost, ostale neiskorištene', poručio je domaći strateg Zoran Zekić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Dinamo – Slaven Belupo (17.30)

Dinamo mora pobijediti Koprivničane, ali ta utakmica je u sjeni odgađanja iz Maksimira zbog izbora predsjednika i IO. Je li to utjecalo na igrače vidjet ćemo poslije 17.30.

'Nema mjesta opuštanju, odmah smo se automatski okrenuli utakmici protiv Slavena Belupa. Ritam je jako naporan, toga smo svjesni, a to smo, uostalom, i željeli. Najviše se bavimo time kako ćemo mi izgledati, ali jasno je da smo skautirali Slaven Belupo. Uostalom, igrali smo dvaput protiv njih ove sezone tako da otprilike znamo što nas može čekati. Na nama je da se držimo plana igre i da napravimo sve da osvojimo tri boda', istaknuo je maksimirski trener Sergej Jakirović.

Slaven Belupo dolazi bez 'bijele zastave'.

'Znamo tko je Dinamo i na kakvo gostovanje idemo. Svjesni smo individualne kvalitete koju posjeduje svaki igrač zagrebačke momčadi, ali mi želimo na Maksimiru odigrati dobru utakmicu. Moramo biti čvrsti, koncentrirani i svesti greške na minimum', poručio je trener Roy Ferenčina.