SUPERSPORT HNL - 35. KOLO

Evo gdje gledati odlučujuće bitke; Belupo protiv Hajduka, Šibenik kontra Osijeka

19.05.2023 u 12:12

Bionic
Reading

Ovog petka na rasporedu su dvije utakmice 35., pretposljednjeg kola SuperSport HNL-a. I obje utakmice imaju 'težinu', jer Slaven Belupu protiv Hajduka trebaju bodovi u borbi za Europu, baš kao i Šibeniku, odnosno Osijeku. Šibenčani se bore za ostanak u ovom 'razredu', dok Osječani također 'love' europska natjecanja

SLAVEN BELUPO - HAJDUK (16 sati, MAXSport 1, MAXsport)

Utakmicu, koja je za njega ujedno i oproštajna, na press konferenciji je najavio trener Koprivničana Zoran Zekić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Nisam razmišljao o oproštaju, ali istina, ovo je moja zadnja utakmica u Koprivnici. Brzo mi je sve to prošlo. Bilo je puno posla, uspona i padova, bilo je lijepih stvari i samo njih ću pamtiti. Takav sam čovjek i tako to mora biti. Radi svega toga idemo odigrati dobru utakmicu protiv dobrog protivnika. Još je malo posla pred nama prije odmora. Želimo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu', rekao je Zekić čija je velika želja od Koprivničana se oprostiti velikom pobjedom.

'Naravno, svaka pobjeda puno znači i svakako bi bili lijepo oprostiti u slavljeničkom tonu', zaključio je Zekić koji se na press konferenciji pojavio u majici medijski sve eksponiranije navijačke skupine Podravske štuke.

'Siguran sam da će nadglasati Torcidu, nisam ovo obukao bez veze. Ta mi je priča s njima najdraža. Želim da se nastaviti graditi identitet kluba, a ovo je najbolji način, Ta djeca igraju nogomet u Koprivnici i iskreno navijaju i ovaj klub će im uvijek puno značiti', zakuhao je atmosferu pred subotnji derbi trener Koprivničana.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Uoči gostovanja u Koprivnici trener Hajduka Ivan Leko rekao je:

'S ozlijeđenima nema velikih promjena. Tko će igrati, o tome pričamo preotvoreno. Sve je u službi finala kupa. I ova utakmica je u službi finala kupa. Mislim da je odgovor dovoljno jasan. Finale kupa je najbitnije, ali postoji situacija kako doći u najboljem stanju za tu utakmicu. Odmor, prehrana, sve je bitno… U jednoj utakmici nije stvar ni kvalitete, nego i sreće. Ako zaslužiš, Bog te pogleda', kazao je u uvodu Leko kojem je očito u mislima samo Finale kupa i Šibenik. Itekako je Leko svjestan kako bi jedan trofej barem malo popravio lošu sliku.

Nekoliko riječi Leko je kazao o igri Slaven Belupa, a dotakao se i trenera Zorana Zekića.

'Dominiraju duelom, dobra i stabilna obrana, pobjednički karakter i imaju dva-tri igrača koja su match-winneri. Svakoj ekipi rade problem. Zekića ne poznajem previše, ali dugo radi u HNL-u. Odličan je trener. Gdje je god bio radio je dobro. Kao tip je odličan, ne boji se nikoga, kaže što misli. Želim mu sreću kasnije, a nadam se da će se od Koprivnice oprostiti bez pobjede protiv Hajduka.'

Sažetak posljednjeg međusobnog sraza Hajduka i Slaven Belupa Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

ŠIBENIK - OSIJEK (18.05 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Pred Šibenikom je posljednja utakmica ove sezone na domaćem terenu. Nadaju se na Šubićevcu, ne i posljednja u ovom rangu natjecanja, već da će i sljedeće godine na njihov stadion dolaziti Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek... Medijima se uoči utakmice obratio trener Damir Čanadi.

'Svatko zna, naravno, ovo je bitna utakmica, iza smo dva boda, na nama je veliki pritisak. Nakon utakmice s Dinamom digli smo ekipu, igrači još vjeruju, što se vidi i na treningu. Odradili smo treninge i analize i ovog tjedna, nadamo se da ćemo, uz pomoć navijača, pobijediti. Velika navijačka potpora u petak bila bi optimalna za nas ', rekao je u kratkom uvodu Čanadi.

Osijek, koji je u borbi za UEFA Konferencijsku ligu, će također tražiti tri boda. O današnjem suparniku Čanadi je rekao:

'Osijek je opet stabilan, s novim trenerom Tomasom. Oni će biti otvoreni, tako ćemo se i postaviti. No moramo biti inteligentni, nećemo pobijediti u prvih pet minuta utakmice. Osijek je interesantan, četvrti trener u četvrtoj utakmici protiv Šibenika', pojasnio je trener Šibenika, dodavši da je to (taktički) drukčija utakmica nego protiv Dinama. Najveći problem Šibenika i dalje ostaje napad, s obzirom da smo u posljednjoj četvrtini prvenstva u sedam utakmica ostali bez pogotka u svakoj, osim protiv Slaven Belupa.

'Nažalost, to je istina, imali smo i prošlu utakmicu šansi, no ne možemo povesti. To je glavni razlog zašto jesmo tu gdje jesmo, inače bi bili gdje je sad Varaždin. Radimo i dalje svakog tjedna na tome'.

  • +27
Dinamo - Šibenik (34. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek

Nogometaši Osijeka na Šubićevcu traže važne bodove za plasman u Europu. Nakon utakmice na Poljudu trener Stjepan Tomas odveo je momčad u Petrčane gdje su se Bijelo-plavi pripremali za završnicu sezone.

'Očekuje nas teška utakmica u kojoj su nama bodovi potrebni za Europu, a Šibeniku za ostanak. Nakon poraza u Splitu napravili smo dobru analizu i pripremili se za gostovanje na Šubićevcu. Moramo osvojiti važne bodove, Šibenik će sigurno igrati na pobjedu, prema naprijed imaju brze igrače pa im ne smijemo ostaviti prostora', rekao je Tomas.

O motivu je suvišno uopće govoriti, Bijelo-plavi u svojim nogama drže ključeve europskog plasmana, a da tako ostane i uoči utakmice protiv Rijeke preduvjet su bodovi sa Šubićevca. Za to će trebati i nešto drugačiji pristup momčadi nego što je to bilo protiv Hajduka.

'Šibenik i Rijeka su za nas dva finala, u nekoliko bodova smo svi koji se borimo za Europu i moramo izvući maksimum do kraja sezone kako bismo ostvarili cilj. Šibenik će sigurno ići na sve ili ništa, bacat će se na glavu, a mi moramo odgovoriti na isti način, biti čvrsti, agresivni i željeti pobjedu. Bitan detalj je da budemo momčad koja želi više pobjedu, koja će biti žešća, agresivnija i koja će na kraju ostvariti svoj cilj', zaključio je trener slavonskog prvoligaša.

Sažetak posljednjeg međusobnog sraza Osijeka i Šibenika Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport