NEDOSTIŽAN

Evo dokaza zašto je Messi trenutno bolji od Ronalda!

02.11.2016 u 10:19

Bionic
Reading

Leo Messi nastavlja rušiti rekorde - zabio je u porazu Barcelone kod Manchester Cityja 3:1, bio mu je to 54 gol kojim je postao najbolji strijelac grupne faze Lige prvaka

Argentinac je zabio prvi gol za Barcu na neuspješnom gostovanju kod Cityja, a tim je golom na Etihadu postavio novi rekord.

Naime, Leo Messi(29) postao je igrač s najviše zabijenih golova u grupnoj fazi Lige prvaka - bio mu je ovo 54. gol! Iza sebe je ostavio Raula (53 gola), a na trećem mjestu trenutačno je Cristiano Ronaldo s 51 zabijenim golom.

No spisak je Messijevih rekorda zapanjujući pa ćemo podsjetiti na neke od njih.

S 319 zabijenih golova najbolji je strijelac u povijesti španjolske nogometne lige, uz to ima i 310 asistencija, što je također rekord Primere. Messi je i najbolji strijelac Barcelone u Ligi prvaka, dosad je zabio 90 golova u dresu katalonskog diva. Rekorder je i u kategoriji 'najviše golova za klub i reprezentaciju u kalendarskoj godini', zabio ih je 91. Još 2012. sa 79 zabijenih golova je postavio rekord u rubrici 'najviše golova za klub u kalendarskoj godini', a te je sezone (2011./'12.) zabio i najviše golova u jednoj sezoni Primere, zaustavio se na okruglo 50! U toj je sezoni postavio rekord u najdužem nizu golova u uzastopnim utakmicama - zabio je Messi barem jedan gol na čak 21 utakmicu u nizu, ukupno 33 gola!

Mislili ste da popis Argentinčevih dosega ovdje prestaje? Nikako, pa tek smo na pola puta. Jer Messi je najbolji strijelac u povijesti El Clasica, u susretima s mrskim Real Madridom zabio je 21 gol. S Andresom Iniestom, kapetanom i legendom Barcelone, dijeli prvo mjesto na vječnoj listi najtrofejnijih igrača - njih su dvojica osvojila čak 29 trofeja! Messi je s 12 golova i najbolji strijelac u Kupu kralja, dosad je zabio 12 golova, a vlasnik je i najviše hat-trickova u jednoj sezoni - čak osam! Na SP-u 2006. godine postao je najmlađi strijelac za Argentinu na Mundijalima (18 godina).

Messi je vlasnik i najviše nagrada za Igrača godine, ima ih čak pet Zlatnih lopti (2009., 2010., 2011., 2012., 2015.), a šest je puta proglašavan najboljim igračem Primere. Jasno da je jedini u povijesti koji je četiri puta u nizu osvajao Zlatnu loptu.

Nije to sve, napomenimo kako je Leo dosad ostvario 40 hat-trickova u svim natjecanjima, strijelac je najviše golova u jednoj utakmici Lige prvaka (pet golova Bayer Leverkusenu!), odigrao je i 108 utakmica u Ligi prvaka te 355 utakmica u Primeri. I sve to do 29. godine života.