čeferin vrlo oštar

Europskom nogometu opet prijeti kaos, a prvi čovjek Uefe prozvao predsjednika Juventusa: On je nogometni Vladimir Putin

03.03.2022 u 12:39

Bionic
Reading

Slovenac na čelu Uefe, 54-godišnji Aleksander Čeferin, nakon brojnih akcija i pomagao u spašavanju igrača koji su tražili izlazak iz ratom zahvaćene Ukrajine, sada ponovno 'ratuje' i s Andreom Agnellijem, jednim od čelnika Juventusa

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin optužio je vlasnike klubova koji pokušavaju oživjeti europsku nogometnu Superligu da 'žive u paralelnom svijetu' i namjerio se na šefa Juventusa Andreu Agnellija.

Planovi za odvojeno natjecanje, koje je trebalo uključivati ​​desetak istaknutih klubova iz Engleske, Španjolske i Italije, a koje je najavljeno prošle godine, propali su zbog žestokih reakcija navijača, nacionalnih saveza i Uefe.

Međutim, izvješća sugeriraju da Barcelona, ​​Real Madrid i Juventus planiraju uskoro ponovno pokrenuti ideju u još jednom izravnom izazovu Uefi i njezinoj Ligi prvaka.

Čeferin je optužio te spletkaroše da pokušavaju vratiti ideju Superlige koristeći ometanje brutalnog sukoba u Ukrajini.

On je govorio tijekom sastanka u Londonu pod nazivom 'Financial Times Business of Football Summit', a na kojem se trebao pojaviti ali i održati predavanje i predsjednik Juventusa Agnelli, koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika Europskog klupskog saveza (ECA) kako bi započeo Superligu.

Čeferin je bio direktan.

'Moram reći da oni koji govore o Superligi ne govore o nogometu. Muka mi je i umoran sam od ovog nenogometnog projekta. Prvo su lansirali svoju besmislicu te ideje usred pandemije. Sada čitamo članke da planiraju pokrenuti ovu suludu ideju tijekom rata. Moram li više govoriti o tim ljudima? Oni očito žive u paralelnom svijetu.

Mi pomažemo u ovoj strašnoj situaciji, a oni rade na takvom projektu?! I mogu platiti kome god žele da napiše 'ovo je lijep projekt, puni smo solidarnosti, bit će milostinje prema malima'. Međutim, to je glupost i svi to znaju. Jedan od njih me nakon toga nazvao i ispričao se - ali onda opet idu u ovaj projekt. Za njih su navijači kupci. Za nas su navijači - navijači.’

Obraćajući se izravno Agnelliju, Čeferin je dodao: ' Andrea Agnelli? Uzurpator, diktator, on je nogometni Vladimir Putin.

'Kritizirali su UEFA-u i ECA-u, ​​jedan od njih je bio predsjednik ECA-e. Imam citate iz kojih je hvalio sustav tjedan dana prije nego što su pokrenuli Super ligu.'

I u posljednjem upozorenju trima klubovima koji žele oživjeti Superligu, šef UEFA-e je rekao:

'Mogu igrati svoje natjecanje, nitko im ne zabranjuje. Ali ako igraju svoje natjecanje, ne mogu igrati u našem natjecanju.’