oglasila se

Najveća ruska tenisačica Šarapova poslala sramežljivu poruku Vladimiru Putinu i svojoj Rusiji uz čežnju za mirom

01.03.2022 u 13:03

Bionic
Reading

Iako je već jako puno ruskih sportaša diglo svoj glas protiv ruske vojne intervencije i napada na Ukrajinu, Vladimir Putin i dalje dobiva negativne komentare. Ovog puta javila se najveća ruska tenisačica Marija Šarapova, osvajačica pet grand slam naslova

Punih 19 godina Marija Šarapova profesionalno se bavila tenisom, a u periodu od 2001. do 2020. godine osvojila je pet grand slam naslova. Ono što daje težinu njezinim uspjesima jest to da je osvojila sva četiri Grand Slama dok je dva puta slavila na Roland Garrosu.

Uz tih pet najvećih naslova, lijepa ruska tenisačica osvojila je 36 turnira, po čemu je najbolja ruska tenisačica u povijesti.

Naravno, njezina poruka neće dirnuti Vladimira Putina, ali zato bi mogla njezine sunarodnjake, pa da i oni koji žive u zabludi shvate o kakvom se zločinu radi.

Ona je trenutačno u Parizu i iz te perspektive, odnosno uz puno objektivniju sliku, prati tragediju u Ukrajini. Stoga je poslala sramežljivu poruku Vladimiru Putinu i svojoj Rusiji...

'Dolazak u Europu ovog se puta čini bitno drugačijim. Teška srca, uz duboku čežnju za mirom. I, što je najvažnije, željom za sigurnošću i budućnošću naše djece', napisala je Šarapova.