zadar basketball tournament

Zadar u društvu CSKA, Fenerbahčea, Bayerna, Khimkija...

26.08.2017 u 11:55

Bionic
Reading

Zadar će na turniru zamijeniti momčad grčkog prvaka Panathinaikosa. Najjači europski pripremni turnir održava se od 21. do 24. rujna u dvorani Krešimir Ćosić, a na njemu će zaigrati ponajbolje europske košarkaške momčadi

'S obzirom na promjene koje nagovještavaju bolje dane KK Zadar te naše nove međusobne odnose ne mogu sakriti zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije. U trenutku zajedničkih nastojanja da na bilo koji način uključimo i KK Zadar u ovogodišnje izdanje turnira, Panathinaikos, koji nije ispoštovao sve stavke i uvjete sudjelovanja jasno navedene u ugovoru, je sam sebi zatvorio vrata i otvorio ih KK Zadar. Posebno me veseli činjenica da smo nakon četiri godine udružili snage na projektu koji je podjednako važan nama kao ulagačima u košarkaško bolje sutra i KK Zadar kroz koja bi se sva takva nastojanja trebala reflektirati', izjavila je direktorica tvrtke S Event i predsjednica Organizacijskog odbora ZDBT-a Zdenka Zrilić.

Trener Zadra Aramis Naglić iskazao je zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije.

'Drago mi je da ćemo sudjelovati i na ovogodišnjem izdanju Zadar Basketball Tournamenta. Očekuju nas utakmice s kvalitetnim protivnicima koje će nam poslužiti kao dobra priprema za početak ABA lige. Riječ je o momčadima koje imaju znatno već budžet od nas, ali sam uvjeren da ćemo se pred našim navijačima prezentirati na najbolji mogući način', kazao je trener Zadra.

Prvu utakmicu Zadrani igraju u četvrtak 21. rujna protiv Bayern Münchena s početkom u 20:30 sati. U petak 22. rujna u 20 sati protivnik Zadra bit će ruski prvak CSKA. Subota je za Zadrane slobodan dan, a u nedjelju igraju utakmicu za plasman. U drugoj skupini igrat će turski prvak Fenerbahče, ruski doprvak Khimki i njemački prvak Brose Bamberg.

Zadar Basketball Tournament se kroz četiri godine istaknuo kao najjači europski pripremni košarkaški turnir, a o kvaliteti ovogodišnjeg izdanja dovoljno govori činjenica da će se svih devet utakmica turnira prenositi u čak 12 zemalja. Turnir se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.