KRATKO I JASNO

Europa polako gubi primat u Formuli 1, a zvijezda Red Bulla rekla je svoje mišljenje

15.03.2024 u 08:51

Bionic
Reading

Fanovima Formule 1, ali i pojedinim vozačima nije drago što 'nestaju' tradicionalne europske utrke na račun nekih drugih destinacija, ali među njima nije Sergio Perez

Meksički vozač podržao je napor Formule 1 da istraži nova mjesta za utrke i proširi kalendar izvan Europe.

U posljednjih nekoliko godina, Formula 1 je dodala nekoliko novih događaja u raspored, uključujući dva u Sjedinjenim Državama, s Miamijem i Las Vegasom koji su se pridružili Austinu kao stalnim lokacijama.

Isto tako Formula 1 je pojačala svoju prisutnost na Bliskom istoku sa Saudijskom Arabijom i Katarom koji su potpisali dugoročne ugovore o pridruživanju utrkama u Bahreinu i Abu Dhabiju.

Formula 1 je u prošlosti uglavnom bila smještena diljem Europe, a sada je tamo 'samo' 42 posto utrka, iako je to još uvijek puno više u usporedbi s drugim kontinentima.

'Mislim da je uvijek lijepo ići na mjesta gdje je sport ljudima prioritet. Vidjeli smo tijekom godina da u ovom području nastavlja rasti i moramo se sjetiti da je na kraju dana Formula 1 svjetski sport. Zato mislim da je dobro što se širi iz Europe,' rekao je Red Bull vozač Sergio Perez.

  • +8
Formula 1, VN Saudijske Arabije, 2024. Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER