LOV JE POČEO

Europa otima Južnoj Americi još jednog strašnog talenta; evo koji sve nogometni velikani čekaju u redu za mladog golgetera

11.11.2020 u 16:29

Bionic
Reading

Europski nogometni velikani opet imaju zajedničku metu, riječ je o brazilskom napadaču Brenneru (20) koji nosi dres Sao Paula

Brenner Souza da Silva novi je talent kojeg ćemo uskoro gledati na europskim terenima. Ovaj 1,75 visoki napadač, koji igra na poziciji centarfora, ali može biti korišten i na krilnim pozicijama, ove sezone je za Sao Paulo zabio 15 golova u 25 utakmica (tri asistencije) te ja zapeo za oko brojnim europskim klubovima.

Kako navode talijanski mediji u igri za mladog Brazilca su Milan, Juventus, Lazio, Ajax, PSG, a posljednji koji se uključio je londonski Arsenal.

Iako je ovaj golgeter prema transfermarktu procijenjen tek na 1,3 milijuna eura, u ugovoru mu stoji odštetna klauzula od čak 50 milijuna eura za strane klubove, jer za domaće ona nije potrebna pošto niti jedan nema takvu financijsku moć isplatiti taj iznos.

  • +4
AC Milan - Hellas Verona, 8.11.2020. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

No zainteresirani vjeruju da će Brennera moći kupiti za manje novca, jer će mu poslije završetka ove sezone ostati još samo jedna godina ugovora koji mu traje do prosinca 2022.

Brazilski nogometaš neće imati ni problema s dolaskom u Europu, jer ispunjava sve uvjete za talijansku putovnicu preko strane majčine obitelji.