vraćaju bivše igrače

Euforija zahvatila Split i Torcidu; nakon Nikole Kalinića na Poljud uskoro dolazi još jedan 'kapitalac' kakav je hitno potreban Hajduku

30.12.2021 u 11:45

Bionic
Reading

U splitskom Hajduku, koji na krilima Marka Livaje i ostalih igrača sanja o osvajanju titule prvaka Hrvatske te o dvostrukoj kruni, radi se na dovođenju još nekoliko zvučnih pojačanja. A riječ je o bivšim igračima Hajduka

Tako je osim iskusnog napadača Nikole Kalinića, koji je pokazao veliku želju da se vrati u Hajduk i radi se na tome, vrlo blizu povratka među Bile i zadnji vezni igrač Filip Bradarić. Tako bi već ovog proljeća dva 'kapitalca' mogla doći ili bolje rečeno - vratiti se na Poljud.

Kako se doznaje iz krugova bliskih Bradariću počeli su razgovori da se srebrni iz Rusije 2018. sa Svjetskog prvenstva vrati u Hajduk, a upravo takav nogometaš, iskusni zadnji vezni igrač hitno treba Hajduku u borbi za trofeje.

Kada je o Bradariću riječ treba reći kako je ostavio traga u Hajduku iz kojeg je otišao u španjolsku Celtu, a nakon toga igrao je i za talijanski Cagliari gdje mu je suigrač bio Darijo Srna. Bio je kratko u Hajduku na posudbi da bi na kraju završio preko Celte i Cagliarija u dalekoj Saudijskoj Arabiji u klubu Al Alhli. Problem je što ga ugovor veže do lipnja 2023. godine (vrijednost Bradarića prema Transfermarktu iznosi 2,7 milijuna eura!), a navodno ima milijunski ugovor. To je velik problem jer bi se, u slučaju da raskine ugovor s Al Alhlijem, morao odreći velikog ugovora. Ali očito je da 'nije u šoldima sve'...

O tome je među prvima pisala Slobodna Dalmacija, a kako doznajemo iz pouzdanih izvor kontakt je već uspostavljen.

Uostalom, Kalinić i Bradarić su samo dokaz da u Hajduku zaista rade na povratku svojih bivših igrača, a o tome je po dolasku na mjesto sportskog direktora govorio i Mindaugas Nikoličius.

Očito je brzo shvatio kako je puno isplativije vratiti bivše igrače i izazvati emociju kod navijača nego dovoditi strana pojačanja kojima Hajduk ne znači previše u životu.

Dakle, nije nemoguće da Hajduk u lov na SuperSport hrvaztski nogometni kup (igraju polufinale protiv Gorice u Splitu (2.3.2022..), a finale je zakazano također na Poljudu!) krene pojačan za Kalinića i Bradarića. Kakva bi to priča bila za BILE!

No, očito je zov nostalgije i euforija koja se pojavila u Splitu napravila svoje. Jer niti jedan bivši igrač Hajduka ne može ostati ravnodušan kada vidi pun Poljud i kada shvati da je ovo povijesna prilika da se osvoji titula prvaka Hrvatske, prva nakon 2005. godine. Niti dvostruka kruna nije nemoguća misija, pogotovo ako se sva spomenuta pojačanja uklope i uigraju.

A za to je odgovoran trener Valdas Dambrauskas. Dodatni motiv tim igračima sigurno ne treba jer huk s tribina i podrška Torcide biti će dovoljni.

  • +29
Navijači pred utakmicu Hajduk - Osijek, 20. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX