SP 2018. nikad bliže...

Euforija u Crnoj Gori, 'đetići' na korak do povijesnog uspjeha

05.09.2017 u 14:35

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji povezala je tri pobjede i sada je drugoplasirana u skupini E. Ima 16 bodova kao i Danska, dok je vodeća Poljska na 19 bodova...

Do kraja kvalifikacija ostala su još dva kola, a baš će se u samoj završnici rasplesti situacija u skupini E. Crna Gora je sve oduševila nastupima - ima pet pobjeda, remi i dva poraza. 'Đetići' s Dancima dijele drugo mjesto u skupini i borit će se za dodatne kvalifikacije, a možda čak i izravni plasman u Rusiju.

Mogli su Crnogorci imati i tri boda više, no sami su si krivi za tragičan poraz kod Armenaca. Vodila je Crna Gora 2:0, imala sve u svojim nogama, a onda pala na najgluplji mogući način, gol za poraz 3:2 primila je u sudačkoj nadoknadi.

Srećom, izabranici Ljubiše Tumbakovića uspjeli su se sabrati, povezali su tri vrijedne pobjede (Armenija, Kazahstan, Rumunjska) i sad je sve ponovno u njihovim rukama. Euforija u susjednoj državi ne smiruje se, posebice nakon što je pala i Rumunjska (1:0).

  • +14
Crna Gora nogomet Kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: SHAMIL ZHUMATOV

'Ovo je kruna našeg dosadašnjeg rada, atmosfere u timu, onoga u što vjerujemo', rekao je Tumbaković i nastavio:

'Mislim da igrači uživaju u reprezentaciji, mi u stručnom stožeru imamo isti osjećaj. Njima je lijepo s nama, nama je lijepo s njima, a kada je rezultat ovakav onda je sve još i ljepše!'

Važnu ulogu u crnogorskoj reprezentaciji ima i nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama Fatos Bećiraj (osam utakmica, četiri gola u ovim kvalifikacijama) te aktualni prvotimac Rijeke Marko Vešović (sedam utakmica, jedan gol). Posebna je priča sjajni Stevan Jovetić koji je u sedam utakmica zabio isto toliko golova (četvrti strijelac ovih kvalifikacija iza Lukakua, Lewandowskog i Cristiana Ronalda).

Euforija je definitivno zahvatila 'nogometni dio' Crne Gore, neki su otišli tako daleko da su čak predložili da se izborniku Tumbakoviću - bez obzira plasira li se na SP ili ne - dodijeli počasna titula generala!

No, za slavlje je definitivno prerano jer u posljednja dva kola kvalifikacija 'đetiće' čekaju dva najjača protivnika - prvo će 5. listopada ugostiti Dance, a potom 8. listopada u posljednjem kolu idu u goste Poljacima