nogomet prije svega

Sreća, radost i veselje u Brazilu; državnim službenicima kraći radni dan za vrijeme SP-a

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 06.06.2018 15:36
  • Objavljeno 06.06.2018 u 15:36
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Brazilski državni službenici neće morati dolaziti na posao za vrijeme utakmica nacionalne vrste na svjetskom prvenstvu, objavljeno je u službenom brazilskom listu Diario Oficial da Uniao...

Ta se pogodnost odnosi na činovnike zaposlene u saveznim brazilskim ustanovama i njima potčinjenim strukturama. Njima se, kako se objašnjava, na ruku ide zbog vremenske razlike između Rusije i Brazila zbog koje se utakmice igraju baš kad je u Brazilu radno vrijeme.

U dane u kojima utakmice brazilske reprezentacije budu počinjale ujutro po brazilskom vremenu, radno vrijeme saveznih činovnika započinjat će u 14 sati, a kada utakmice budu popodne, činovnici će moći otići s posla u 13 sati.

Propuštene radne sate činovnici će biti dužni odraditi po okončanju turnira, ali ne nakon 31. listopada ove godine. Osim toga, vlasti su naložile odgovornim osobama da ne dopuste potpunu obustavu rada svih državnih ustanova za vrijeme mundijalskih utakmica Brazila.

  • +20
  • +17

Prijateljska utakmica, Brazil - Hrvatska

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Rukovoditelji saveznih ustanova dužni su osigurati neprekinutu dostupnost životno važnih usluga', navodi se u službenom brazilskom listu.

Ranije je Ministarstvo rada upozorilo kako ne namjerava dane u kojima Brazil igra na svjetskom prvenstvu proglasiti neradnima za sve zaposlene, pri čemu je napomenulo da svaki poslodavac, bio državni ili privatni, ima pravo samostalno odlučiti trebaju li zaposleni dolaziti na posao u dane utakmica.