DOLAZAK TALENTA NA OTOK

Englezi zbog jedne stvari zabrinuti za Kovačića: Hoće li tako biti i u Premiershipu?

09.08.2018 u 10:48

Bionic
Reading

Sky Sports analizira dolazak Matea Kovačića u engleski nogomet i naglašava da je riječ o netipičnom defanzivnom veznjaku koji može puno toga ponuditi prema naprijed, ali već dugo nije bio u glavnoj ulozi na travnjaku, niti u Realu niti u dresu hrvatske reprezentacije...

Naš 24-godišnji veznjak s Realom je osvojio tri Lige prvaka u nizu, no nije odigrao niti minute u niti jednom od finala i očekivano je postao previše nezadovoljan da bi ostao u madridskom klubu.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uprava Reala nije ga se ovog ljeta htjela u potpunosti odreći, ali ispunila mu je želju i poslala ga na jednogodišnju posudbu u Chelsea.

Britanski Sky Sports dolazak Kovačića u Premiership detaljno analizira i ljubiteljima nogometa na Otoku ovog četvrtka pokušava objasniti zašto se Sarri s njim pojačao, citirajući bivšeg suigrača Samira Handanovića koji je rekao da bi Mateo mogao postati najbolji na svijetu na svojoj poziciji, a u Italiji su ga uspoređivali s Modrićem i Pirlom.

'On nije tipični defanzivni veznjak. On nudi kvalitetu. Ide prema naprijed, dinamičan je i jako dobro koristi loptu,' tvrdi pak Rafa Benitez, trener koji ga je za tridesetak milijuna eura doveo u Real Madrid.

Sky Sports naglašava da je Kovačić u Primeri bio četvrti najbolji dribler lige, a među najboljima i po broju kompletiranih dodavanja. Ali problem vidi u tome što već dugo nije bio u prvom planu na travnjaku.

'Odigrao je 109 utakmica za najuspješniji klub na svijetu, ali ni minute u finalima Lige prvaka. To je i priča njegove karijere, jer je i na SP-u za Hrvatsku igrao u pet od sedam utakmica, ali u finalu je ostao na klupi,' zaključuje spomenuti medij.

Kovačić sada mora dokazati na Otoku da vrijedi više od sjedenja na klupi i mijenjanja umornih zvijezda...