NAVIJAT ĆE ZA NAS

Englezi se plaše Hrvata, a Srbe smatraju najlakšim mogućim protivnikom

21.11.2023 u 16:57

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras na Maskimiru igra posljednju utakmicu kvalifikacija za plasman na Euro 2024 protiv Armenije.

Pobjedom bi Vatreni izborili nastup na Europskom prvenstvu, neriješeni rezultat i poraz nas stavljaju u poziciju da ovisimo o rezultatu utakmica Wales - Turska u kojoj nam ne odgovara pobjeda Walesa.

Na Euro idu dvije najbolje reprezentacije iz skupine. Turska je svoje mjesto osigurala. Vodeća je sa Turska sa 16 bodova, Hrvatska ih ima 13, a Wales 11, ali i bolji međusobni skor s Hrvatima.

Neriješeni rezultat s Armenijom i pobjeda Walesa Walesu bi zbog te činjenice donijeli drugo mjesto iako bi obje reprezentacije imale po 14 bodova. Poraz Hrvatske i pobjeda Walesa znači da bi Hrvatska završila natjecanje na trećem mjesto s 13 bodova, dok bi Wales bio drugi sa 14. Ti raspleti Hrvatsku vode u dodatnu neizvjesnost kroz dodatne kvalifikacije.

Bude li rasplet večerašnjih utakmica povoljan Hrvatska će 2. prosinca čekati rezultate ždrijeba skupina za Euro. Iako jakosne skupine još nisu definirane puno toga se zna. Hrvatska je trenutačno u trećem potu i to mora potvrditi pobjedom protiv Armenije. Prođu li Vatreni na Euro preko dodatnih kvalifikacija mogli bi pasti u četvrtu skupinu.

Englezi se u svojim kalkulacijama silno brinu da ne dođu u skupinu s Hrvatima koje smatraju najopasnijim protivnikom, a to se neće dogoditi ako Vatreni večeras osiguraju plasman na Europsko prvenstvo.

'Ovako bi mogao izgledati scenariji iz snova za Englesku - Albanija, Slovenija i Srbija pri čemu je Srbija najlakši protivnik, ističe SkySports i nastavlja: 'Najteži ždrijeb bi nam donio Dansku, Nizozemsku i Hrvatsku', zaključili su Englezi.

Standings provided by Sofascore

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'