NOVA IDEJA

Englezi ne odustaju; ovo je njihov plan za spas nogometne sezone; igrači gotovo da ne bi imali odmora, a glavni razlog je - novac

22.03.2020 u 09:36

Bionic
Reading

Engleska Premier League računa da bi mogla nastaviti sezonu u lipnju i da će je moći završiti prije početka nove u kolovozu, piše 'Sunday Telegraph'

Prema pisanju 'Telegrapha' ovo je plan u slučaju razvoja najboljeg scenarija, a cilj mu je ublažavanje teših gubitaka koje klubovi trpe dok nastavljaju isplaćivati plaće, a utakmice se ne igraju zbog pandemije koronavirusa.

Sve utakmice u Engleskoj, uključujući i elitnu Premier League, zaustavljene su 13. ožujka i to najprije do 1. travnja, a onda je taj termin pomaknut na 30. travnja.

Odgoda Eura 2020 za godinu dana je oslobodila prostor u kalendaru za nacionalna prvenstva da se završe ako javna zdravstvena situacija to bude dopustila.

Ugovori igrača, od kojih neki ističu u lipnju, mogli bi postati problem, iako je FIFA objavila da razmišlja o mogućim 'produljenjima'.

  • +9
Liverpool - Atletico M., osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Prema planu kojeg se razmatra, piše 'Telegraph', utakmice Premier League i FA kupa igrale bi se u početku bez gledatelja.

Sezona 2020./21. bi se nastavila nakon kratkog odmora 8. kolovoza čime bi se omogućilo Premier Leage da ispuni svoje obveze u drugoj sezoni trogodišnjeg ugovora o pravima prijenosa vrijednog 9.2 milijardu funti