POMAKNUT KROV

Englezi iz jedinog udarca do boda u Poljskoj

17.10.2012 u 19:30

Bionic
Reading

Poljska i engleska nogometna reprezentacija odigrale su neodlučeno 1:1 u dvoboju skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine

Podsjetimo, ova se utakmica trebala igrati u utorak, ali je odgođena zbog natopljenog travnjaka na stadionu u Varšavi. U međuvremenu je teren koliko-toliko doveden u red, domaćini su se sjetili i zatvoriti krov, tako da je utakmica napokon odigrana.

Englezi su do vodstva došli u 31. minuti pogotkom napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja. Steven Gerrard je nabacio iz kornera, Rooney je pucao glavom, a lopta je okrznula rame domaćeg braniča i završila u mreži.

U 70. minuti je Ludovic Obraniak izveo korner, engleski vratar Joe Hart je 'zaplivao' u prazno, a Kamil Glik je iskoristio poklon i glavom smjestio loptu u mrežu za konačnih 1:1.

Engleska je, pokazalo se, zabila iz svoga jedinog udarca unutar okvira gola. To je već četvrta utakmica, otkad je na čelu reprezentacije Roy Hodgson, da su 'tri lava' uputila samo jedan udarac unutar okvira suparničkih vrata.

Kvalifikacije za SP:

Skupina H

Poljska - Engleska 1:1 (Glik 70 / Rooney 31)

SP kvalifikacije Europa, Skupina H, 6. kolo
Poljska 1 1 Engleska
Strijelci
0:1 W. Rooney (31') 1:1 K. Glik (70')
Sastavi
T. Przemyslaw
M. Wasilewski
J. Wawrzyniak
L. Piszczek
K. Glik
E. Polanski
L. Obraniak
G. Krychowiak
K. Grosicki
P. Wszolek
R. Lewandowski
J. Hart
P. Jagielka
J. Lescott
A. Cole
G. Johnson
S. Gerrard
M. Carrick
J. Milner
T. Cleverley
J. Defoe
W. Rooney