BIT ĆE PIKANJA

Englezi dižu paniku zbog zaraznih bolesti u Brazilu

09.12.2013 u 11:41

Bionic
Reading

Engleska nogometna reprezentacija saznala je svoju skupinu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu (Urugvaj, Italija, Kostarika), a otočki mediji su se raspisali o brojnim stvarima s kojima će se 'Gordi Albion' suočiti

Englezi su poznati po tome kako od svega rade senzaciju i stvaraju paniku. Sada su se uhvatili zaraznih bolesti. Tako The Guardin piše kako njihove reprezentativce uoči odlaska na SP očekuju brojna cijepljenja, i to protiv bjesnoće, žute groznice, tifusa, difterije, hepatitisa A i B, a engleski nogometaši gutat će i tablete protiv malarije, što može izazvati nuspojave kod pojedinih osoba.

Očigledno engleski mediji previše ne vjeruju svojoj reprezentaciji, jer su počeli raditi alibi za eventualni neuspjeh (neprolazak skupine), što uopće nije nerealno. Još se u tekstu spominju teški klimatski uvjeti odnosno vrućina koja će prema njima pogodovati njihovim protivnicima.

Zato je engleska reprezentacija angažirala brojne stručnjake koji bi trebali pomoći nogometašima u što boljoj prilagodbi na Brazil i putovanja od utakmice do utakmice. Tako je zbog zdravstvenih i nutricionističkih potreba doveden Dave Reddin koji je bio u stožeru ragbijaške nacionalne vrste kada je osvojila 2003. World Cup u Australiji.