bilo je to 2016. godine

Engleski sudac priznao veliku grešku kojom je Realu pomogao da dođe do naslova u Ligi prvaka; u Atleticu će 'podivljati'

14.05.2020 u 19:32

Bionic
Reading

Engleski nogometni sudac, Mark Clattenburg, u svojoj kolumni u engleskom Daily Mailu priznao je svoju veliku grešku, a zahvaljujući kojoj je Real dobio veliki 'poguranac' u finalu Lige prvaka protiv madridskog Atletica 2016. godine.

Engleski sudac Mark Clattenbrug, koji je dijelio pravdu u finalu Lige prvaka 2016. godine u Milanu, između Reala i Atletica, priznao je da je kod gola Sergija Ramosa, kojim je Real u 15. minuti poveo 1:0, propustio dosuditi zaleđe.

Clattenburg je u svojoj kolumni za engleski Daily Mail otkrio tko su najprgaviji nogometaši kojima je sudio, a između ostalih spomenuo je i Portugalca Pepea, s kojim je imao raspravu na toj, finalnoj utakmici.

'Real Madrid je na poluvremenu vodio 1:0, ali je gol postignut iz zaleđa. Istina, malog, ali definitivno iz zaleđa. Shvatili smo to tijekom odmora između dva poluvremena kada smo pregledali snimku. Bila je to teška odluka i moji pomoćnici su pogriješili', otkrio je Clattenburg.

Kasnije je tu situaciju iskoristio da Pepeovo ponašanje u jednoj spornoj situaciji zadrži pod kontrolom.

'Pepe je faulirao Torresa, a ovaj je tražio penal. Sjećam se da mi je Pepe tada jasno i glasno rekao na engleskom: 'ovo nikako nije penal'. Ja sam mu na to odgovorio: 'ni vaš gol nije smio biti priznat'. Odmah je zašutio', sjetio se engleski sudac, kojem je to bilo jedino finale Lige prvaka u karijeri.

Atletico je u drugom poluvremenu izjednačio preko Carrasca, ali u raspucavanju s bijele točke, 'kraljevi' su zabili svih pet udaraca, dok je Juanfran bio tragičar Atletica.

Real je tada osvojio svoj 11. naslov europskog prvaka.