PET SUSRETA 'OUT'

Engleski savez kaznom šokirao Fergusona

16.03.2011 u 17:23

Bionic
Reading

Manchester United će oko mjesec dana biti bez svojeg menadžera Alexa Fergusona, zbog kazne Disciplinske komisije Engleskog nogometnog saveza (FA)

Škotski stručnjak često nakon poraza 'riga vatru' na suce. Napravio je to i poslije susreta s Chelseajem (1:2) kada je komentirao odluke djelitelja pravde Martina Atkinsona te je još rekao 'kada sam vidio tko sudi, bojao sam se najgoreg'.

FA mu je odrezao pet utakmica zabrane vođenja momčadi, a Ferguson će morati platiti i 30 tisuća funti. Disciplinska komisija je suspendirala Manchesterovog menadžera s tri susreta zbog sadašnjeg grijeha, a dvije utakmice je još dobio zbog kritiziranja sudaca iz prošlosti.

Kazna stupa na snagu od 22. ožujka, a 'crveni vragovi' će sada cijeli travanj na klupi biti bez glavnog trenera. Tako će Ferguson s tribina promatrati i polufinale FA kupa protiv gradskog rivala Manchester Cityja, ali i možda ključnu utakmicu za osvajanje prvenstva protiv Arsenala. Naravno, Škot ima pravo na žalbu, ali šanse za pomilovanje mu nisu velike.