DJED DOŠAO NA SVOJE

Britanski mediji bruje o okladi staroj četiri godine; zbog 20.000 funti sve su oči uperene u njega

23.03.2018 u 15:16

Bionic
Reading

Engleski nogometni reprezentativac Lewis Cook, igrač AFC Bournemoutha, postao je priča dana u britanskim i svjetskim medijima zbog oklade koja bi njegovu djedu mogla donijeti jako dobar džeparac

Naime, ako 21-godišnji Lewis Cook debitira u dresu Engleske u Amsterdamu, na prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske, njegov će djed Trevor Burlingham od kladionice dobiti isplatu od 20.000 eura. Čak i ako se to ne dogodi protiv Nizozemske priliku za isplatu u kladionici djed će imati za nekoliko dana kada je na rasporedu prijateljska utakmica protiv Italije.

Zanimljivo je spomenuti kako je Cookov djed Trevor Burlingham uložio 500 funti još 2014. godine na listić na kojem je pisalo kako će njegov unuk, koji je tada bio 16-godišnjak, odjenuti dres reprezentacije Engleske do svog 26. rođendana. Kladionica mu je dala koeficijent 34, a nakon pet godina djed je došao na svoje.

No, ono što je u cijeloj priči najluđe od svega jest podatak kako djed Lewisa Cooka neće biti prvi član obitelji koji će naplatiti uspjeh svog unuka ili sina.

Naime, otac Liverpoolovog golmana Chrisa Kirklanda svojevremeno je zaradio 10.000 funti nakon što je uložio 100 funti na okladu kako će njegov tada 12-godišnji sin jednog dana postati engleski reprezentativac.

No, svakako najvećom zaradom u sličnim okladama može se pohvaliti djed igrača Liverpoola Harryja Wilsona koji je na uloženih 50 funti uz koeficijent 2.500, zaradio čak 125,000 funti (oko 150 tisuća eura). On se kladio kako će njegov unuk zaigrati za reprezentaciju Walesa što se na koncu i dogodilo.

  • +11
Premier liga, Manchester City - Bournemouth Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Andrew Yates