POVRATAK

Engleska nogometna legenda iz Derby Countyja preselila u SAD. DC je i dalje biti njegov zaštitni znak

13.07.2022 u 07:46

Bionic
Reading

Bivši napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Wayne Rooney (36) i službeno je postao trener DC Uniteda, potvrdio je klub iz Major League Soccera

"Wayne je nogometna legenda i jedan od najuzbudljivijih i najdinamičnijih menadžera u usponu u našem sportu. On je već dokazao u svojoj mladoj trenerskoj karijeri da zna kako voditi klubove u nemirnim vodama," kazao je dopredsjednik kluba Jason Levien.

"On razumije našu ligu i ono što je potrebno za uspjeh u Major League Soccer zahvaljujući dvogodišnjem boravku s nama kao igrač. Strast koju je pokazivao dok je nosio crno-crveno naelektrizirala je naš grad i naš klub i jako smo uzbuđeni što ga ponovno pozdravljamo kao našeg glavnog trenera," dodao je drugi dopredsjednik Steve Kaplan.

Rooney, koji je igrao za DC United od 2018. do 2020. godine, dolazi u Washington nakon što je posljednjih 17 mjeseci vodio Derby County.

Klub je zbog kršenja financijskih pravila EFL-a na početku sezone kažnjen oduzimanjem 12 bodova nakon što je proglasio stečaj, a potom mu je u studenom oduzeto još devet bodva. Stoga niti ne čudi što je Derby ispao iz Championshipa u treći rang natjecanja League One. Rooney je ostao u klubu do konca sezone, a da mu nije oduzet čak 21 bod, Derby bi očuvao drugoligaški status.

DC United se nalazi na 13. mjestu Istočne konferencije MLS-a od 14 klubova.

Rooney je postigao 253 gola za Manchester United i osvojio pet naslova Premier lige i Ligu prvaka s klubom.