UGODNA VOŽNJA VREMEPLOVOM

Emotivni Zambata: Sve prolazi, Dinamo ostaje

26.04.2011 u 23:05

Bionic
Reading

Zaista decentno Dinamo je u HNK-u zaokružio prvo stoljeće od osnutka Građanskog, kluba s kojim se u novijoj povijesti odlučio fuzionirati i tako stvoriti elitnu koaliciju zagrebačkog nogometa staru stotinu godina

Sat i 45 minuta, kao nogometna utakmica, trajalo je svečano obilježavanje Dinamovog rođendana u kojemu je viđena vrlo skladna kombinacija zabavnog programa i prisjećanje na povijest Građanskog i Dinama. Političari su mogli dobiti i manje vremena za govore, ali tako očito mora biti.

'Bilo je predivno. Vrtjeli su se lijepi kadrovi i vratili smo se u ona stara, plava vremena,' rekao je nakon proslave kapetan Dinama iz slavne '67. Slaven Zambata.

'Uvijek u ovakvim prilikama prorade osjećaji. Sjetio sam se najvećeg trenutka u karijeri: dana kada sam došao u Dinamo, pa onda i svih tih važnih golova i pobjeda. Stadion je stalno bio pun, za derbije se štampalo i po 10.000 karata više koje su išle 'na crno'. I kroz ove kadrove se vidi kroz što je sve klub prolazio, ali sve se mijenjalo, a Dinamo je ostao', prisjetio se Sinjanin, prvi Hrvat koji je podigao europski nogometni trofej.

Marka Mlinarića, legendu s kraja prošlog stoljeća, posebno se dojmila snimka gola Dujmovića kojim je Dinamo u finalu kupa '80. svladao Zvezdu.

'Ponosan sam što sam dio ove velike priče, a drago mi je bilo vidjeti i tolike igrače, posebno Novaka iz starije generacije', govori popularni Mlinka, jedini igrač osim Dražena Ladića koji je više od 600 puta igrao u dresu Dinama.

Među gomilom poznatih lica našao se i službeno najbolji strijelac kluba u povijesti, Igor Cvitanović.

'Veličanstveno. Kad vratiš film dođe ti posebno drago što si sudjelovao u svemu ovome. Jako sam ponosan na podatak da sam najbolji strijelac i žao mi je što moj otac, koji je disao za Dinamo, nije danas živ da ovo gleda sa mnom. Znam da i on odnekud gleda', kaže Osječanin koji je 305 puta svladao protivničke golmane u dresu maksimirskog kluba.

Trener Halilhodžić, koji se u idućih 48 sati mora javno izjasniti želi li ostati na kormilu struke kluba, kratko je rekao da mu je čast što je vodio momčad na ovakvu ceremoniju te da ovo nije prava večer za upite oko njegova ostanka u klubu.