luđak ide dalje

El Loco obara rekorde, potpisao je za 26. klub u karijeri

27.12.2017 u 12:25

Bionic
Reading

Bivši napadač urugvajske nogometne reprezentacije Sebastian Abreu upisao se u Guinessovu knjigu rekorda potpisavši za svoj 26. klub u karijeri čime je posao svjetski rekorder u toj kategoriji...

Sada 41-godišnji Sebastian Abreu kojeg u karijeri prati nadimak Luđak (El Loco) postao je novi član čileanskog kluba Audax Italiano i tako nadmašio rekord kojega je dosada dijelio s njemačkim golmanom Lutzom Pfannenstielom, koji je bio član 25 različitih klubova.

Abreu je nastupao za momčadi iz čak 11 različitih zemalja s četiri različita kontinenta. Karijeru je započeo u Defensoru iz Montevidea, a još je, između ostalih, igrao za San Lorenzo, Deportivo iz La Corune, Nacional, Monterrey, River Plate, Gremio, Real Sociedad, Botafogo... Treba naglasiti i to da gdje god je Abreu igrao - rešetao je protivničke mreže. Naime, zabio je preko 400 golova u svojoj karijeri. 

Autor: youtube

Za reprezentaciju Urugvaja sakupio je 70 nastupa i 26 golova, a nastupio je na dva Svjetska prvenstva - u Japanu i Južnoj Koreji 2002. te u JAR-u 2010. - kada je sudjelovao u osvajanju četvrtog mjesta.

Napomenimo i to kako je 'neokrunjeni kralj' transfera ipak engleski golman John Burridge (66) koji je u 30 godina dugoj karijeri potpisao za čak 29 klubova, ali je službeno zaigrao za njih - 20!