brzo postignut dogovor

Ekspresan povratak Carla Ancelottija na trenersku klupu? Englezi tvrde da je posao dogovoren

16.12.2019 u 22:32

Bionic
Reading

Talijanski nogometni trener, 60-godišnji Carlo Ancelotti nakon svega par dana otkako je dobio otkaz u Napoliju, već je navodno dogovorio novi posao

Engleski mediji ranije tijekom ponedjeljka pisali su kako je Carlo Ancelotti stigao u Liverpool i pregovarao oko novog posla s Evertonom.

Tijekom večeri pak, isti izvori pišu kako je Ancelotti dogovorio suradnju i kako bi već u srijedu, u utakmici Carabao Cupa protiv Leicestera, trebao sjediti na klupi plavog kluba.

Doduše, dok klub tu vijest ne potvrdi, vrijedi je uzeti s rezervom.

Ancelotti se tako vraća u Premier ligu nakon osam godina s obzirom da je u periodu od 2009. do 2011. vodio Chelsea.

U svojoj bogatoj karijeri Carlo Ancelotti je vodio pored ostalih Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern i Napoli.

Ancelotti je jedan od trojice trenera koji su uspjeli tri puta osvojiti Kup prvaka, odnosno Ligu prvaka, uz Boba Paisleyja i Zinedinea Zidanea.

S time da je Ancelotti još dva europska naslova osvojio kao igrač 1989. i 1990. godine. Zidaneu je to kao igraču pošlo za rukom samo jednom (2002. godine).

Ancelotti je dvije Lige prvaka osvojio s AC Milanom i jednu s Real Madridom, a osvajao je i nacionalna prvenstva s Milanom, Chelseajem, Paris St-Germainom i Bayern Münchenom.

Everton je trenutno na 16. mjestu od 20 klubova Premier lige, a u ovoj sezoni vodio ga je Portugalac Marco Silva, te kao privremeno rješenje Duncan Ferguson.