PROTIV HRVATSKE

Eksperti se izjasnili: Brazil će dominirati posjedom!

12.06.2014 u 08:40

Bionic
Reading

Nakon prvog dana glasanja, najteži nogometni kviz na svijetu, SoccerExpertsOnly, dao nam je naslutiti kao bi mogao izgledati dvoboj Hrvatske i Brazila. Ogromna većina naime misli da će Brazilci dominirati posjedom

Gotovo četiri petine natjecatelja na našem kvizu za eksperte SoccerExpertsOnly dosad je odgovorilo kako vjeruje da će Brazil imati viši posjed lopte od Hrvatske, u utakmici otvaranja Svjetskog prvenstva.

Iako hrvatska reprezentacija u posljednje vrijeme redovito drži loptu u nogama duže od protivnika, a Brazilci će biti postavljeni u formaciji za koju nije nužan posjed, i dalje je ogroman postotak onih koji misle da će domaćini i favoriti biti bolja momčad što se posjeda tiče. Ovo je prikaz kako su na samoj igri glasali naši eksperti:

Iako to obično znači inicijativu i više prilike, naš je analitičar s portala Tribina.hr, Realovac, objasnio zašto to možda i neće biti idealan rasplet za Brazilce:

'Brazilska je ekipa posložena prilično 'reaktivno', inače izraz koji analitičari rado koriste. Defanzivni blok, brza krila, više radišni nego kreativni vezni red. Mislim da je to još jedan od problema koji će moriti Brazilce. Recimo na kupu Konfederacija lani razbili su Španjolsku koja igra na posjed lopte i ostavlja prostora za kontre (i baš tako su ih kažnjavali) gdje su dolazile do izražaja kvalitete Paulinha (oduzimanje i prijenos lopte) i Neymara (široki prostor). Protiv Hrvatske sumnjam da će si dopustiti luksuz da Hrvatska bude ta koja će diktirati igru te vrebati na kontre, već će oni biti ti koji bi trebali imati posjed i napadati.

Dokaži da si znalac

Ako misliš da svojim nogometnim znanjem i boljom strategijom može pomesti konkurenciju ovo je mjesto za tebe! Priključi se i igraj OVDJE!


S brojem igrača koji su jaki na lopti, ne bi se složio da smo im došli kao najsretniji ždrijeb na otvaranju, pa se nadam zvižducima s tribina usmjerenim prema momcima u žutim dresovima. Njihov je napadački trio bolji na širokom prostoru nego kada trebaju probijati dvostruki blok, uz dvije digresije; da su simptomatično Neymar i Hulk najbliže pojmu playmakera u ekipi, te drugo, da Fred kao istureni napadač paše u sistem (iako nije klasom na razini ostatka ekipe i niti sjena svojih prethodnika u vrhu napada Brazila) i snalazi se protiv zatvorenih protivnika.'