PREVELIKA UTAKMICA

EHF još jednom prekrižio hrvatske rukometašice; prognoza njihovog komentatora za treće mjesto razljutit će našu javnost

20.12.2020 u 07:49

Bionic
Reading

U nedjelju završava Euro, a hrvatsku rukometnu reprezentaciju očekuje utakmica za brončanu medalju protiv domaćina Danske (15.30). Prema prognozi novinara EHF-a izabranice Nenada Šoštarića nemaju šanse okončati natjecanje na postolju

Hrvatska je samim ulaskom u polufinale napravila svoj najbolji rezultat u povijesti Europskih prvenstava. No prema novinarima EHF-a u društvu s Francuskom, Norveškom i Danskom naše djevojke su totalni autsajder.

Pisali smo o njihovoj prognozi protiv Francuskinja koja se pokazala točnom, a u redovima EHF-a ni u susretu za treće mjesto ne vjeruju u hrvatsku reprezentaciju. Novinar njihove službene televizije, Paul Bray, čiji je glas poznat tisućama rukometnih fanova, smatra da će Danska završiti kao brončana.

'U utakmici za brončanu medalju, Danska će, igrajući kod kuće, željeti završiti dobar turnir s medaljom i to bi mogla biti prevelika utakmica za Hrvatsku s obzirom na ograničenu širinu kadra', rekao je Bray.

Komentator EHF TV-a prognozirao je i rezultat 30:23 za Dankinje, a na našim curama je da ga demantiraju.

  • +20
Hrvatska - Francuska, Europsko prvenstvo rukometašica 2020. polufinale; 18.12.2020. Izvor: EPA / Autor: Bo Amstrup

Što se tiče finala, Bray tvrdi da je Francuska šansa ako se uspori utakmica, spriječi brza igra Norveške te ako se skandinavske rukometašice prisili da pucaju s devet metara. No prema njemu Norvežanske će uzeti još jedno zlato pobjedom 26:24.