UGLEDNO DRUŠTVO

EHF izabrao najbolju ekipu drugog kruga Eura; u biranom društvu našle su se zasluženo i dvije hrvatske rukometašice

17.12.2020 u 16:41

Bionic
Reading

Europska rukometna federacija izabrala je najbolju sedmorku Eura druge faze po skupinama, a u njoj su se našle i dvije hrvatske rukometašice

Hrvatska je u polufinalu Eura gdje je u petak očekuje utakmica Francuskom (18 sati). Dok traje stanka u EHF-u su izabrali najbolju ekipu drugog dijela po skupinama, a tamo su se zasluženo našle i dvije izabranice Nenanada Šoštarića. Tako je EHF između vratnica stavio našu vratartku Teu Pijević, a na mjesto pivota Anu Debelić.

Među najboljih sedam su još lijevo krilo Larke Nolsoe Pedersen (Danska), desno krilo Jovanka Radičević (Crna Gora), lijeva vanjska Henny Reistad (Norveška), srednja vanjska Estelle Nze Minko (Francuska) i desna vanjska Nora Mork (Norveška).

Podsjećamo, sam ulazak u polufinale je najbolji rezultat hrvatske ženske reprezentacije na rukometnim Eurima.

  • +12
Hrvatska - Njemačka, EP u rukometu 2020. Izvor: Profimedia / Autor: CLAUS FISKER / AFP / Profimedia

Inače, Debelić i Pijević bile su najbolje u pobjedi protiv njemačke poslije koje smo izborili polufinale. Naša vratarica imala je čak 16 obrana, a Debelić je bila najefikasnija u hrvatskim redovima sa šest pogodaka.

Osim što su po prvi put u povijesti ušle u borbu za odličja, hrvatske rukometašice su ulaskom u polufinale izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. kojem će domaćin biti Španjolska.