la liga

Nema odmora za Luku Modrića; iako je igrao u sve tri utakmice za Hrvatsku, Zinedine Zidane ga je poslao i na teren protiv Eibara

03.04.2021 u 19:56

Bionic
Reading

Rutinsku domaću pobjedu u dvoboju 29. kola španjolskog prvenstva ostvarili su nogometaši Real Madrida koji su s 2:0 (1:0) nadigrali Eibar.

Na prvi pogodak domaća je momčad čekala do 41. minute, kad je mrežu zatresao Marco Asensio. Isti je igrač postigao gol i u 37. minuti, ali je poništen intervencijom VAR-a zbog zaleđa. Sve dvojbe oko pobjednika otklonio je u 73. minuti Karim Benzema pogotkom glavom.

Luka Modrić je bio u početnoj postavi Reala i igrao sve do 61. minute, kad ga je zamijenio Toni Kroos.

Real Madrid je 19. ovosezonskom pobjedom u La Ligi privremeno došao do drugog mjesta sa 63 boda, tri manje od vodećeg Atletica, a jedan više od trećeplasirane Barcelone. No, 'kraljevski klub' ima utakmicu više od obje momčadi.

Eibar je s 23 boda ostao na predzadnjem mjestu i slijedi mu grčevita borba za opstanak u La Ligi.

U prvoj subotnjoj utakmici 29. kola suparnik zagrebačkog Dinama u četvrtfinalu Europske lige, Villarreal, ostvario je uvjerljivu 3:0 (2:0) pobjedu na gostovanju u Granadi, a sva tri pogotka da goste postigao je Gerard Moreno.

Najbolji strijelac 'žute podmornice' prva je dva pogotka postigao već u prvih 18 minuta utakmice. U 7. minuti je realizirao kazneni udarac, a u 18. minuti je pogodio mrežu na asistenciju Triguerosa. Konačnih 3:0 Moreno je postavio u 60. minuti iz još jednog kaznenog udarca.

Granada je najbolju priliku za pogodak imala u 81. minuti, ali je Jorge Molina iz jedanaesterca prebacio vrata.

Villarreal je 11. pobjedom u sezoni došao do 46 bodova i privremeno zasjeo na peto mjesto prvenstvene ljestvice, dok je Granada s 36 bodova ostala na osmoj poziciji.

Gerard Moreno je sa 19 pogodaka stigao na diobu drugog mjesta ljestvice strijelaca s Luisom Suarezom iz Atletico Madrida, a ispred je samo Leo Messi s 23 gola. Najbolji strijelac Villarreala je time pokazao da potpuno spreman dočekuje prvu utakmicu četvrtfinala (četvrtak, 21 sat, Arenasport 1, MAXtv) Europske lige u kojoj će Villarreal gostovati na Maksimiru.