SAMO OPUŠTENO

Edin Džeko bio je u središtu pozornosti, a onda je u cijelu priču 'upleo' našeg Marcela Brozovića

27.10.2022 u 12:12

Bionic
Reading

Milanski Inter u 'skupini smrti' Lige prvaka, u kojoj su uz Crno-plave još Bayern, Barcelona i kao 'prolaznik' plzenska Viktoria, osigurao je ulazak u osminu finala najelitnijeg klupskog natjecanja. Junak u pobjedi 4:0 nad češkom momčadi bio je 36-godišnji Edin Džeko jer je s dva gola prelomio utakmicu

Bosanskohercegovački nogometni 'dijamant' Edin Džeko sudjelovao je u 11 prvenstvenih utakmica ove sezone, ali samo u njih šest ulazio je od prve minute. No otkako je Romelu Lukaku (op.a. u srijedu je odigrao sedam povratničkih minuta i zabio gol) izvan terena zbog ozljede, Džeko je sve češće u startnoj postavi Inzaghijeve momčadi.

I zasad te minute koristi sjajno. Bez obzira na godine, a već mu je 36, Džeko često zabija.

Zabio je dva gola i u srijedu protiv Viktorije, zbog čega je proglašen igračem utakmice.

No u šaljivom govoru spomenuo je i suigrača, hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića, kojeg zbog ozljede također nema na terenu.

'Ja sam najbolji na terenu? Hvala Bogu da nije bilo Brozovića', rekao je s osmijehom najbolji igrač iz BiH te se osvrnuo na samu utakmicu.

'Osim prvih 15-ak minuta, mislim da smo dobro igrali. Radim ono što moram, to mi je zadatak. Nekad ide bolje, nekad lošije, ali ja se uvijek trudim dati sve od sebe čak i s 36 godina', rekao je Džeko te otkrio zašto je čučnuo nakon centaršuta kod akcije za prvi gol Intera.

'Kod gola Mkhitaryana sam se spustio jer sam čuo da netko ide na loptu. Mislio sam da je Dumfries, iako ga nisam očekivao na tom mjestu. Možda bi meni mogli pisati pola asistencije', nastavio je Džeko u šaljivom tonu.

Džeki ugovor s Interom završava na kraju sezone, ali kako kaže, fokusiran je samo na teren.

'Ne razmišljam o tome, sezona je u tijeku. Osjećam se dobro i znam da još mogu igrati na ovom nivou, a onda će sve ostalo doći.'

  • +7
Barcelona - Inter Milano, 4. kolo Lige prvaka, 2022./23. Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia