ISKUSTVA ČEŠKOG GOLMANA

'EBEL je na razini češke hokejaške lige'

01.02.2011 u 10:38

Bionic
Reading

Češki vratar na golu slovenskih Jesenica, sudionika austrijske hokejaške lige, Michal Fikrt osvrnuo se u razgovoru sa slovenskim medijima i na razinu igara u ovoj ligi

Neki je doživljavaju tek kao rekreativno natjecanje, koje se zbog velikog interesa u Zagrebu i preuveličava, no EBEL ipak ima određenu težinu u hokejaškom svijetu. Naravno, nisu austrijski, slovenski, mađarski i hrvatski klubovi na razini klubova iz američko-kanadske profesionalne lige NHL-a, ruskog KHL-a ili hokejaških natjecanja u Skandinaviji, no vratar slovenskih Jesenica, Michal Fikrt, koji je branio i za češke mlađe reprezentativne selekcije dao je vrijedan kompliment ovom natjecanju.

'Otvoreno prvenstvo Austrije spada u skupinu vrlo jakih hokejaških natjecanja u Europi. Vjerujte mi, ne zaostaje ni za češkom Extraligom. Ne pretjerujem. U EBEL-u me iznenadila brzina i dinamika igre. Kada sam prvi put stigao u Jesenice, iznenadio sam se koliko su mi suigrači brzi. Kao da su imali male motore za postizanje brže igre', rekao je Fikrt, a prenosi Delo.si.

Nama je to još draže čuti, jer 'medvjedi' su, otkad su članovi EBEL-a uvijek ispred Jesenica.