totalna rasprodaja

Bojan Bogdanović ovakvom scenariju se sigurno nije nadao; ovo se donedavno činilo nemogućim, a u pitanju je najveća zvijezda Utah Jazza!

14.07.2022 u 12:30

Bionic
Reading

Prema navodima američkih medija, rasprodaja najboljih igrača u Utah Jazzu, član kojega je i najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, mogla bi se nastaviti ovoga ljeta

Odmah na početku prijelaznog roka jedan od najboljih centara NBA lige Rudy Gobert zamijenjen je u Minnesota Timberwolvese, većinom za izbore na sljedećim draftovima, a posljednjih dana iz Utaha su poslali poruku kako su spremni za prihvaćanje ponuda za svog najboljeg strijelca u posljednjih pet sezona Donovana Mitchella, koji je svojim igrama zaslužio poziv na posljednje tri All Star utakmice. Bojan Bogdanović - čije se ime također spominje u kontekstu razmjene - ovakvom scenariju se sigurno nije nadao, a ta vijest mnoge je iznenadila, a neke i šokirala. Donedavno je Mitchell bio nedodirljiv u Jazzerima...

Prvi koji su iskazali interes za Mitchella su New York Knicksi, što bi bio svojevrsni povratak kući tog igrača rođenog u saveznoj državi New York. Kao i u slučaju Goberta, i za Mitchella bi Jazz prvenstveno prihvatio izbore na sljedećim draftovima kojih Knicksi imaju u izobilju.

Utah je izborio doigravanje u svakoj od posljednjih šest sezona, no tri je puta ispadao u prvom krugu, uključujući i prošle sezone, dok je u preostala tri navrata ispadao u drugom krugu.

Odmah po završetku prošle sezone Utah je napustio i Quinn Snyder, koji je bio glavni trener momčadi proteklih osam godina, a kao zamjena je doveden 34-godišnji Will Hardy, kojemu će ovo biti prvi posao glavnog trenera.