SVAKA ČAST

Dva velikana dala ponudu Chapecoenseu koja će sve dirnuti

02.12.2016 u 07:00

  • +11

Srušio se zrakoplov u Kolumbiji

Izvor: Reuters / Autor: Enrique Marcarian

Bionic
Reading

Bivši najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldinho (36) i argentinska legenda Juan Roman Riquelme (38) ponudili su svoju pomoć brazilskom klubu Chapecoenseu koji je u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji tragično ostao bez 19 igrača

Ronaldinho i Riquelme spremni su sezonu ili dvije besplatno igrati za Chapecoense i tako pomoći klubu da ponovo stane na noge. Pomoć su ponudili i vodeći brazilski klubovi ponudivši svoje igrače na posudbu, a ujedno su i predložili Brazilskoj nogometnoj konfederaciji (CBF) da Chapocoense u sljedeće tri sezone ne može ispasti iz prve lige bez obzira na plasman.

Ronaldinho je trenutačno bez kluba nakon što je napustio Fluminense nakon svega sedam utakmica, dok je Riquelme u igračkoj mirovini od siječnja prošle godine.

Ronaldinho je dva puta bio biran za najboljeg nogometaša svijeta (2004, 2005), a u dresu brazilske reprezentacije je sakupio 97 nastupa osvojivši svjetsko prvenstvo 2002. godine. U karijeri je igrao za Gremio, PSG, Barcelonu, Milan, Flamengo, Atletico Mineiro i Fluminense osvojivši ukupno 14 trofeja pri čemu i Ligu prvaka s Barcelonom.

Riquelme je četiri puta biran za najboljeg argentinskog nogometaša, a igrao je za Boca Juniorse, Barcelonu, Villarreal i Argentinos Juniorse. U dresu argentinske reprezentacije sakupio je 51 nastup i postigao 17 golova.

U zrakoplovnoj nesreći 30 kilometara prije zračne luke u Medellinu poginula je 71 osoba među kojima i 19 igrača Chapecoensea koji su putovali na prvu utakmicu finala kupa Sudamericana, južnoameričkog ekvivalenta Europske lige, protiv kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina.

Chapecoense je klub iz grada Chapeca u južnobrazilskoj provinciji Santa Catarina, koji je osnovan 1973. godine spajanjem klubova Atletico i Independente. U najjaču brazilsku ligu Chapecoense ili "Veliki zeleni", kako im je bio nadimak, ulazi 2014. godine, a već u trećoj godini u brazilskoj Seriji A ostvaruju najveći uspjeh - plasman u finale južnoameričkog kupa.