počelo je

Dva velika razočaranja za ljubitelje Formule 1 prvog dana nove sezone!

23.03.2018 u 16:22

Bionic
Reading

Lewis Hamilton odvezao je najbrži krug na prva dva slobodna treninga u Melbourneu, a Red Bull i Ferrari prate ga u stopu, no ljubitelje Formule 1 jako su razočarali 'onboard' kadrovi snimljeni s bolida, kao i kazna koju je nepotrebno pokupio Daniel Ricciardo...

Nova sezona Formule 1 započela je ovog petka na stazi Albert Park u Melbourneu, na kojoj je na prvim slobodnim treninzima prema očekivanjima najbrži bio Lewis Hamilton.

  • +3
Formula 1, jurnjava Albert Parkom Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Na jutarnjem treningu imao je aktualni prvak više od pola sekunde prednosti ispred konkurencije, a slijedio ga je Valtteri Bottas, no na popodnevnom su se srećom Red Bull i Ferrari približili na desetinku, odnosno dvije, što budi nadu da ćemo ipak imati neizvjesnu borbu na vrhu ove sezone u elitnom automobilističkom natjecanju.

No, neke stvari zaista su razočarale ljubitelje Formule tijekom prvog dana u Australiji. Naime, 'onboard' kadrovi s bolida vozača izgledaju očajno, jer Halo zaštita koja je u krupnom planu oduzima čar koju je prijašnjih godina imao pogled s bolida.

Nitko nije impresioniran 'onboard' kadrovima iz Melbournea, svašta se može pročitati na društvenim mrežama, a na FIA-i i Libertyju je da pokušaju nešto učiniti i postaviti kamere na poziciju koju golema željezna kontrukcija oko glave vozača ne zaklanja.

Drugo razočaranje bila je kazna za Daniel Ricciarda koji će startati s tri pozicije unazad zbog prebrze vožnje pod 'crvenom zastavom', odnosno dok je postojala opasnost na stazi tijekom drugog treninga.

Suci su ustvrdili kako je domaći vozač smanjio brzinu, ali nedovoljno da bi izbjegao ovu nepotrebnu kaznu koja će mu znatno otežati posao u nedjelju, jer na Albert Parku je bilo jako teško pretjecati prošle sezone.

Šteta, jer 'bikovi' djeluju kao prva prijetnja Mercedesu u Melbourneu, pogotovo jer je moguća kiša u kvalifikacijama koja bi im trebala ići u subotu na ruku. Australski navijači očekivano su ogorčeni zbog ove odluke, no FIA njihovom miljeniku nije htjela progledati kroz prste.

Subotnje kvalifikacije gledajte na kanalu Arenasport 2 od 7 sati po hrvatskom vremenu, a nedjeljnu utrku od 6 sati i 15 minuta...