lewis provocira

Hamilton uoči početka F1 jurnjave bahatiji nego ikad: Ovime je mnoge naljutio!

22.03.2018 u 09:28

Bionic
Reading

Lewis Hamilton iznimno samouvjerenim izjavama najavljuje pohod na petu titulu prvaka Formule 1, a na press konferenciji nije nedostajalo ni podbadanja Vettela, ali i provokacija na račun Fernanda Alonsa i Nice Rosberga...

Britanski 33-godišnji vozač čini se da ima odlične karte u rukama uoči početka nove sezone Formule 1. Mercedes nije pokazao svoju pravu brzinu na testiranjima, ali s obzirom na samouvjerenost aktualnog prvaka mogli bismo zaključiti da će srebrni bolidi ponovo biti čvrsto na vrhu.

  • +5
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Cilj je pobijediti druge vozače kad su na svojem vrhuncu, kad su u najboljoj formi. To onda najviše boli, u tome najviše uživam,' pun sebe je poručio konkurentima Lewis Hamilton uoči početka jurnjave na stazi Albert Park u petak.

Iz nepoznatog razloga press konferenciju je iskoristio kako bi u nekoliko navrata provocirao Fernanda Alonsa, bivšeg timskog kolegu s kojim je ratovao 2007. godine, a s usponom McLarena ove sezone rivalitet se čini se opet probudio.

'Ima puno ljudi u ekipi koje je važno ohrabriti i poduprijeti kao vozač. Neki su pak donijeli lošu odluku prethodnih godina uzdrmavajući svoj brod,' kaže Hamilton i svima je jasno na koga je mislio, a uz provokaciju na račun Alonsa imao je što odbrusiti i Nici Rosbergu koji se drznuo ovaj tjedan ustvrditi kako Lewisu ponekad fali konstantnosti i ima padove u formi:

'Ima vozača koji su jako loše birali momčadi, a ima i onih koji su se prerano povukli, osvojili prvenstvo koje nije bilo tako konkurentno. Kad dođeš do kraja karijere, moraš znati da si se borio protiv najboljih. Vettel ima četiri titule i dugo je bio jedini s toliko naslova u Formuli 1. Ova sezona bit će uzbudljiva za navijače, jer imamo dva prvaka s četiri naslova koji će se međusobno boriti.'

Vettela s kojim je imao veliki incident u Azerbajdžanu prošle godine kad se Nijemac namjerno zabio u njega pod sigurnosim automobilom ovaj put nije žestoko napadao, ali podbadanja je bilo.

'Ti si se pojavio na društvenim mrežama, zar ne? Nekog pratim...', pitao je svog velikog rivala koji je poznat po tome što jedini ne koristi Twitter, Facebook ni Instagram u promotivne svrhe.

'Čestitke na tome, ali to nisam ja,' odgovorio je Sebastian Hamiltonu, a vidjet ćemo može li u nedjelju odgovoriti i na stazi...